“Αγγίξαμε” την Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce στην Ελλάδα!!! (videos)

“Αγγίξαμε” την Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce στην Ελλάδα!!! (videos)

Κάποιες στιγμές δεν ξέρεις αν το ξεχωριστό κάνει το ακριβό ή το ακριβό είναι και ξεχωριστό. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως ξεχωριστό και ακριβό ανακατεύονται, χωρίς να μπορείς να διαχωρίσεις πιο… τράβηξε το άλλο, πιο είναι περισσότερο σημαντικό, ποιού η… προστιθέμενη αξία είναι η μεγαλύτερη. Ιδίως όταν αυτό το κάτι είναι ένα τετράτροχο και στοιχίζει κάποιες 350.000 ευρώ.

Αξίζει να βάλετε δυνατά τον ήχο!!!

Επειδή εδώ μόνο για «προστιθέμενη αξία» μπορεί να μιλήσει κανείς. Γιατί ποιος άραγε μπορεί να εξαντλήσει τους 700 ίππους, τα 690 Nm, τα 2,25 κιλά ανά ίππο, τα 350 χ.α.ω. τελική και τα μόλις 2,9 δευτερόλεπτα για το 0-100 χ.α.ω. της απλής Lamborghini Aventador LP 750-4 και θα αναζητήσει τα «κάτι» παραπάνω της Superveloce;

Ποιά είναι αυτά τα παραπάνω; 

– Τα αμορτισέρ μονού τοιχώματος, που είναι επίσης τοποθετημένα οριζόντια και ενεργοποιούμενα με push rods, αλλά ελεγχόμενα μαγνητικά, ανάλογα με το mode που έχει επιλέξει ο οδηγός.

– Το υδραυλικό σύστημα του τιμονιού συνδυάζεται με το Lamborghini Dynamic Steering (LDS), που αντιδρά σε συνεργασία με το ESP.

– Tα ελαστικά είναι Pirelli PZERO Corsa σε ζάντες  20” και 21”, εμπρός και πίσω και όχι απλά (!) σε ζάντες 19” και 20” ιντσών.

– Απουσιάζουν οι αερόσακοι για τα γόνατα.

– Οι δίσκοι είναι αεριζόμενοι από ανθρακο-κεραμικά υλικά και όχι απλοί, ενώ οι δαγκάνες παραμένουν 6πίστονες εμπρός και 4πίστονες πίσω.

– Ο V12 κινητήρας των 60° και των 6,5 λίτρων, αποδίδει 50 ίππους παραπάνω (750 από 700).

– Η τελική έχει ανέβει πάνω από τα 350 χ.α.ω.

– Το 0-100 έχει κατέβει 0,1 δευτ. στα 2,8.

– Το βάρος έχει μειωθεί κατά 50 κιλά, από τα 1575 στα 1525.

– Η ενεργή αναδιπλούμενη αεροτομή έχει γίνει σταθερή, τεραστίων διαστάσεων.

– Οι μπάρες του χωροδικτυώματος του κινητήρα είναι από carbon.

Όλα αυτά τα είδαμε και… αγγίξαμε αυτό το μοναδικό έργο τέχνης στην έκθεση της Trident Cars στον παράδρομο της Εθνικής στην Κάτω Κηφισιά, σε μία πανέμορφα λιτή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Γιώργος Λυμπεράκης, ο άνθρωπος που έφερε μοναδικές φίρμες όπως η Mazerati, η Lotus, η Buggati, η Lamborghini στην Ελλάδα επειδή τα γρήγορα αυτοκίνητα ήταν το μεράκι του. Και μας δίνει «από καιρού εις καιρόν» την ευκαιρία να τα θαυμάσουμε και κάποιες φορές να τα οδηγήσουμε.

Τι κι αν στην ίδια αίθουσα είχε μαζευτεί ένα μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ της χώρας μας; Τι κι αν, ήθελες δεν ήθελες, σκεφτόσουν να γίνεις αριστερός στη θωριά και μόνο των αυτοκινήτων που ήταν παρκαρισμένα έξω από την Trident; Το κόκκινο της SV, η σκέψη του ήχου της, η αναδρομή σε εκείνo το μοναδικό απόγευμα που πριν 18 χρόνια, σαν σήμερα, οδηγούσα στην Πάρνηθα την Diablo SV…

Όρια μπορείς να βάλεις σε όλα… Όχι όμως στα όνειρα… Και μια Lamborghini, μια δικιά μας Lamborghini, είναι και θα παραμείνει ένα όνειρο… Και εδώ είναι ίσως η ομορφιά της… Αυτό το κάτι που κρύβει μέσα του ένα όνειρο… το ΑΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΤΟ!

   Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.