ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Bugatti των θαλασσών! (φωτό, βίντεο)

Η Bugatti των θαλασσών! (φωτό, βίντεο)

Αν ανήκετε σε αυτό το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού των ανυπόφορα πλούσιων πιθανώς να έχετε ήδη παραγγείλει μία Bugatti Chiron. Αλλά κάτι ταράζει τον βαθύπλουτο ύπνο σας: Ένα σκάφος που να ταιριάζει με το αυτοκίνητο φυσικά. Μην ταράζεστε. Πλέον υπάρχει…

Ο κατασκευαστής εξωφρενικά ακριβών σούπερ-γιοτ Palmer Jonson συνεργάστηκε με την Bugatti για να εξασφαλίσει ότι το μοναδικό hypercar των 400 plus km/h τελικής και των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, θα έχει το θαλάσσιο ταίρι του. Ονομάζεται Bugatti-Palmer Johnson Niniette 66 και – όπως υποδηλώνεικαι το όνομά του – έχει μήκος 66 ποδιών (λίγο πάνω από τα 20 μέτρα). Μόνο βιαστείτε πάμπλουτοιφίλοι μας, διότι η Palmer Johnson θα κατασκευάσει μόνο 66 τέτοια σκάφη.

Στο επιστρωμένο με ανθρακόνημα επάνω κατάστρωμα θα υπάρχει ένα τζακούζι αλλά και ένα τζάκι(αλοίμονο…). Το εσωτερικό θα κυριαρχείται επίσης από ανθρακόνημα, ενώ όλα τα σχεδιαστικά μοτίβαθα θυμίζουν το χαρακτηριστικό πέταλο της Bugatti και γενικότερα θα είναι εμπνευσμένα από την σχεδίαση της Chiron.

Όσον αφορά τη μονάδα ισχύος, εδώ μας τα χαλάνε λίγο. Θα περιμέναμε κάποιου είδους μετατροπή τουW16 8λιτρου κινητήρα των 1.500 PS που κινεί τη Chiron. Αντ’ αυτού θα υπάρχει ένας MAN marine V8 με απόδοση λίγο πάνω από τους 1.000 PS και μία λίγο πιο ισχυρή παραλλαγή του με απόδοση 1.220 PS. Με τον βασικό κινητήρα η Niniette θα φτάνει τους 44 κόμβους (81,5 km/h), ενώ με την πιο ισχυρήέκδοση η τελική ταχύτητα ανεβαίνει στους 55 κόμβους (102 km/h).

Η τιμή δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά αν υπάρχει μία περίπτωση που εφαρμόζεται τέλεια η φράση «αν ρωτάς την τιμή δεν είναι για σένα», είναι αυτή.

ΠΗΓΗ: drive.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.