ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Βίντεο: Έτσι διασφαλίζει η Bugatti ότι δεν θα διαλυθεί ο κινητήρας W16 της Chiron στο Nürburgring

Βίντεο: Έτσι διασφαλίζει η Bugatti ότι δεν θα διαλυθεί ο κινητήρας W16 της Chiron στο Nürburgring

Οι δοκιμές στην πίστα κοστίζουν στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Οπότε έχουν στα εργοστάσια τα κατάλληλα εργαλεία για να προσομοιώσουν ακόμη και τις πιο ακραίες συνθήκες.

Η ενοικίαση της εγκατάστασης, τα μηχανήματα, τα έξοδα της ομάδας μηχανικών που θα χρειαστεί να υποστηρίξουν μια δοκιμή  είναι μεγάλα. Ενώ ο κίνδυνος ενός ατυχήματος που θα καταστρέψει ένα πανάκριβο αυτοκίνητο και θα φέρει κακή δημοσιότητα είναι κάτι που σίγουρα δεν θέλουν. Ειδικά όταν μιλάμε για δοκιμές στο Nürburgring, η πιθανότητα να γίνει “η στραβή”, είναι μεγάλη. Για αυτό υπάρχουν οι προσομοιωτές.

Αυτό που βλέπουμε εδώ είναι το rig στο οποίο η Bugatti δοκιμάζει τον κινητήρα της Chiron σε συνθήκες όμοιες με έναν γύρο τέρμα γκάζι στο Nürburgring. Το ρομποτικό μηχάνημα υποβάλλει τον κινητήρα W16 των 1.500 ίππων σε ακραίες αλλαγές κατεύθυνσης προσομοιώνοντας τις αναπηδήσεις και τις πλευρικές δυνάμεις που ασκούνται σε ένα γύρο στο Nordschleife, προκειμένου να παρατηρήσουν τους κραδασμούς και τις ανοχές του στροφάλου και των άλλων κινούμενων μερών στις αναπηδήσεις και τα έντονα πλευρικά φορτία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.