Φτάνοντας στα όρια της μια θρυλική McLaren F1 το 1994 (βίντεο)

Φτάνοντας στα όρια της μια θρυλική McLaren F1 το 1994 (βίντεο)

Τώρα που η McLaren αποκάλυψε το πρώτο επίσημο σκίτσο για το νέο 3θέσιο hypercar της (hyper-GT σύμφωνα με την ίδια), το μυαλό των περισσότερων από εμάς πηγαίνει αυτομάτως στη θρυλική F1.

Η οποία παρότι παρουσιάστηκε 25 ολόκληρα χρόνια πριν, δεν έχει ακόμα πάψει να μας εντυπωσιάζει ως ένα θαύμα της μηχανολογίας. Το 3θέσιο supercar με τον V12 της BMW που από 6,1 lt απέδιδε 627 ίππους άφησε πραγματικά εποχή, πετυχαίνοντας κι ένα από τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ ταχύτητας στα αυτοκίνητα παραγωγής: 386,3 km/h.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε δει πολλές φορές σε δράση την F1, όμως κάπου εδώ αναλαμβάνει το αρχείο του ιαπωνικού Best Motoring το οποίο περιλαμβάνει μια δοκιμή της από το 1994. Και όταν λέμε δοκιμή εννοούμε ακόμα και χρονομετρημένο γύρο στην πίστα της Tsukuba, μετρήσεις επιτάχυνσης και οδήγηση με τέρμα γκάζι σε πίστα με κεκλιμένες στροφές.

Υπάρχουν μπόλικα εντυπωσιακά πλάνα στο video των 21’, όμως το πιο χαρακτηριστικό μάλλον βρίσκεται στα 16’ και 32” όπου η F1 στρίβει στο απόλυτο όριο της πρόσφυσης με τις εξατμίσεις της γεμάτες από μπλε φλόγες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Αργύρης Τούντας, drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.