ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κι όμως ένα VW Golf II «σκίζει» Aventador, Chiron και Koenigsegg One:1 (βίντεο)

Κι όμως ένα VW Golf II «σκίζει» Aventador, Chiron και Koenigsegg One:1 (βίντεο)

Όταν περιγράφεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο, το λεξιλόγιό σου κάπου τελειώνει. Πώς να χαρακτηρίσεις έναν 2λιτρο 4κύλινδρο τούρμπο που βγάζει 1.234 άλογα; Και η δυσκολία σου γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν ο κινητήρας αυτός είναι κάτω από το καπό ενός παλιού VW Golf II. Τότε ψάχνεις λέξεις στο διάστημα και τους γαλαξίες.

Φαντάζεστε πώς επιταχύνει ένα αυτοκίνητο 1.234 ίππων και μόνο 1.180 κιλών; Ε, δεν φαντάζεστε! Ο τρόπος που ανεβαίνει –ή μάλλον διακτινίζεται– η βελόνα στο ταχύμετρο είναι εντελώς απίστευτος.

Και δεν μιλάμε μόνο για το 0-100 km/h, αλλά για το 150-250!

Το Golf αυτό δεν είναι φονιάς, αλλά serial killer. Ξεκινά τους φόνους με ένα εύκολο θύμα, μια BMW M5. Και συνεχίζει κατακρεουργώντας μια Lamborghini Huracan και μια Aventador, στις οποίες μάλιστα αφήνει και handicap (προβάδισμα), ξεκινώντας πολύ μετά από αυτές.

Με τους φόνους ανοίγει η όρεξη και το Golf ζητάει αντίπαλο στα πιο γρήγορα hypercars: τη Bugatti Chiron και την Koenigsegg One:1. Εδώ δεν αφήνει handicap, ξεκινά την ίδια στιγμή και… πάλι τις σκίζει. Την Bugatti των 1.500 PS την αφήνει αρκετά δευτερόλεπτα πίσω στο 0-290 km/h!

Περιμένεις το video να τελειώσει εκεί. Αλλά όχι. Το Golf τα βάζει και με ένα Nissan GT-R R35 φτιαγμένο στους 1.600+ ίππους. Και το κερδίζει. Κι επειδή ξεμένει πια από τετράτροχους αντιπάλους, τα βάζει και με το κορυφαίο superbike δρόμου, την τρομερή Kawasaki H2R. Όχι σε κόντρα από στάση όμως, αφού η μοτοσικλέτα «δεν θα είχε καμία τύχη στο ξεκίνημα», αλλά σε rolling race από τα 100 km/h.

Δεν σας λέμε ποια είναι η έκβαση της κόντρας, θα τη δείτε στο video. Πάντως εκεί το φονικό Golf σταματά, αφού δεν απομένουν για να το συναγωνιστούν παρά μόνο κανονικά ντράγκστερ.

Ποιος έχει φτιάξει αυτή τη «μπόμπα»; Η γερμανική… Boba-Motoring. Και πέρα από τον εκρηκτικό κινητήρα, αυτό που εντυπωσιάζει στο hyper-Golf είναι το πόσο «μαμά» δείχνει, τόσο απέξω όσο κι από μέσα, όπου έχει το νορμάλ τιμόνι, ταμπλό και καθίσματα!

Βέβαια, τα 1.233,7 άλογα και τα 111,3 κιλά ροπής του κινητήρα τούρμπο, που λειτουργεί με πίεση υπερπλήρωσης στα… 4,4 bar (!!!), δεν είναι δυνατόν να περάσουν στο δρόμο από το νορμάλ σύστημα μετάδοσης. Έτσι, το Boba-Golf έχει το σύστημα τετρακίνησης 4ΜΟΤΙΟΝ κι ένα ασυγχρόνιστο σειριακό 4άρι κιβώτιο.

Τίποτε άλλο δεν θα άντεχε σε τόσο βίαιες επιταχύνσεις. Πόσο βίαιες; Κρατηθείτε: Το Boba-Golf χρονομετρήθηκε επίσημα σε drag strip, κι όπως θα δείτε στο δεύτερο video, σημείωσε τα παρακάτω απίστευτα νούμερα: 0-100 km/h σε 2,3”, 100-200 km/h σε 3,0”, 200-250 km/h σε 2,1” και 0-400 m σε 8,69” με ταχύτητα εξόδου 265 kmh… Πόσα θαυμαστικά να βάλω; Όσο για την τελική, η Boba Motoring μιλάει για κάπου 350 km/h…

Ας μη φλυαρούμε όμως άλλο. Απλά δείτε τα δύο video:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Κλεάνθης Τριανταφυλλίδης, drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.