Πως θα είναι η νέα Ferrari Dino (φωτό, βίντεο)

Πως θα είναι η νέα Ferrari Dino (φωτό, βίντεο)

Ο πρόεδρος της Ferrari, Sergio Marchionne, αποκάλυψε στα μέσα του 2015 ότι η φίρμα του Maranello θα φτιάξει μια νέα Dino, όμως δεν έδωσε κανένα χρονοδιάγραμμα.

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε και παραμένουμε στο σκοτάδι όσον αφορά τις προδιαγραφές και το χρόνο παρουσίασης της μικρής κεντρομήχανης Ferrari, αν και οι κατάσκοποι ανακάλυψαν πρόσφατα ένα πιθανό «μουλάρι» δοκιμών, μεταμφιεσμένο σε 458 Italia.

Παρότι κανένας έξω από τη Ferrari δεν ξέρει πότε θα παρουσιαστεί η Dino και τι ακριβώς θα είναι, εντούτοις το ιταλικό Trazione Posteriore αποφάσισε να σχεδιάσει πώς μπορεί να είναι η μικρή αδελφή της 488 GTB, τόσο από μπροστά όσο και από πίσω.

Όπως λένε οι Ιταλοί συνάδελφοι, ο Γέρος του Maranello δεν κοιτούσε ποτέ πίσω, μόνο μπροστά, οπότε το σχέδιο της νέας Dino δεν έχει ρετρό στοιχεία από την παλιά, πέρα από τις δύο τριπλές σχισμές αερισμού στο εμπρός καπό.

Κατά τα άλλα, οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από την περιορισμένης παραγωγής J50, που παρουσιάστηκε στα τέλη του 2016 και προορίζεται αποκλειστικά για την ιαπωνική αγορά. Η Ferrari έχει πει ότι η J50 –που πήρε και το βραβείο “Best of the Best” της περίφημης Red Dot– προλογίζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της φίρμας. Αν όντως είναι έτσι, τότε η νέα Dino θα είναι από τα πρώτα μοντέλα που θα την ακολουθήσει.

Μπροστά, οι διπλοί στενοί προβολείς είναι ενσωματωμένοι στο ρύγχος τύπου J50, ενώ αντίστοιχη αλλά λιγότερο ακραία και επιθετική είναι η μάσκα. Οι τροχοί, οι πλαϊνοί αεραγωγοί και οι καθρέφτες είναι και αυτοί από την J50, και δένουν αρμονικά με τις γενικές γραμμές που προέρχονται από την 488 GTB.

Στο πίσω μέρος, το κάλυμμα του κινητήρα είναι γυάλινο διαφανές και τα φώτα διπλά στρογγυλά, όπως στις J50, GTC4Lusso και 812 Superfast – και πιθανώς σε όλη τη μελλοντική γκάμα της Ferrari.

Για τα μηχανικά μέρη δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφορία, αλλά η λογική λέει ότι ο κινητήρας θα πρέπει να είναι V6 biturbo – κάτι δηλαδή σαν αυτόν της Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, αλλά πιο δυνατός, ίσως και κοντά στα 600 άλογα.

Η χρήση αυτού του κινητήρα θα συμφέρει οικονομικά, αφού η νέα Dino –που μπορεί να μη λέγεται Ferrari, όπως γινόταν και παλιά – θα είναι το μοντέλο εισόδου στην γκάμα του Maranello και θα έχει να αντιμετωπίσει στην αγορά την επερχόμενη, νέα Porsche 911.

[Πηγή: trazioneposteriore.net]

Η παλαιά Ferrari Dino 246 GT

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.