Ιεροσυλία: Κατέστρεψαν μία Λαμποργκίνι για να την κάνουν «έργο τέχνης»! (εικόνες, βίντεο)

Ιεροσυλία: Κατέστρεψαν μία Λαμποργκίνι για να την κάνουν «έργο τέχνης»! (εικόνες, βίντεο)

Μια πανέμορφη Λαμποργκίνι Γκαγιάρντο, ένα από τα εντυπωσιακά σποτ αυτοκίνητα, έγινε αντικείμενο πειράματος από το Μουσείο της Δανίας ARoS Aarhus Kunstmuseum.

Το πείραμα έγινε μετά από ιδέα του Νορβηγού ανατρεπτικού καλλιτέχνη Ντολκ (Dolk), που ήθελε να στείλει ένα μήνυμα μέσω της εκτόνωσης του κοινού, πάνω σε ένα όχημα, το οποίο αποτελεί άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, και για τρεις εβδομάδες, το αυτοκίνητο εγκαταστάθηκε στο μουσείο του Άαρχους, που κάλεσε τους επισκέπτες να… ορμήσουν επάνω του!

Όμως, κανείς δεν περίμενε αυτό που έγινε. Η ζημιά στο χρώμα ήταν τόσο μεγάλη, που από μάυρο έγινε άσπρο και αναγκάστηκαν να σταματήσουν τον βανδαλισμό, για να μη γίνει μεγαλύτερη καταστροφή στο αυτοκίνητο.

Ο στόχος που έγινε όλο αυτό, ήταν να σταλεί ένα μήνυμα πως: «ό, τι κάνετε, κάθε δράση σας, αφήνει ένα σημάδι για την κοινωνία που ζούμε. Κανένας από εμάς δεν μένει ανέγγιχτος, όπως και κάθε μικρή δράση έχει αντίκτυπο στο σύνολο της».

Τόσο ο Ντολκ, όσο και οι υπεύθυνοι του μουσείου, θεώρησαν πως το μήνυμα έγινε κατανοητό και δεν χρειαζόταν να διαλυθεί η Λαμποργκίνι.

Έτσι, το αυτοκίνητο παραμένει ως έκθεμα του μουσείου, με τα γράμματα, τις λέξεις και τα σχέδια που έχουν χαραχθεί επάνω του. Κάποια στιγμή θα επιστραφεί στον Νορβηγό καλλιτέχνη που την αγόρασε μεταχειρισμένη.

Βέβαια, αυτό το καλλιτεχνικό χάπενινγκ προκάλεσε αντικρουόμενες απόψεις. Κυρίαρχη ήταν αυτή που έλεγε ότι ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι από μόνο του έργο τέχνης και δεν χρειαζόταν να γίνει αντικείμενο βανδαλισμού…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Oddity Central

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.