ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο «Εξορκιστής»: Η απάντηση στον πρωταθλητή των επιταχύνσεων Dodge Challenger SRT Demon έρχεται με … Chevrolet Camaro ZL1! (βίντεο)

Ο «Εξορκιστής»: Η απάντηση στον πρωταθλητή των επιταχύνσεων Dodge Challenger SRT Demon έρχεται με … Chevrolet Camaro ZL1! (βίντεο)

Όταν η Hennessey ασχολείται με ένα project, το μόνο βέβαιο είναι η εξωφρενική δύναμη. Αυτή τη φορά, η δουλειά έγινε με βάση μια Chevrolet Camaro ZL1.

Ο «Εξορκιστής», όπως είναι το… όνομα του μοντέλου, είναι μια βελτιωμένη Chevrolet Camaro ZL1 1.000 ίππων. Η απάντηση στον πρωταθλητή των επιταχύνσεων Dodge Challenger SRT Demon , πριν καν παρουσιαστεί.

Για να βγάλει όλη αυτή την ισχύ, η Hennessey έχει προσαρμόσει στον V8 έναν τεράστιο μηχανικό συμπιεστή, έχει αλλάξει την εισαγωγή, έχει εξελίξει τις κεφαλές και έχει επιλέξει πιο άγριους εκκεντροφόρους. Σύμφωνα με τον Τεξανό βελτιωτή το κτήνος βγάζει 1.000 HP ή αλλιώς 1.014 PS στις 6.400 rpm και ροπή 133,5 kgm στις 4.400 rpm.

Bλέποντας σε αυτό το video τον «Εξορκιστή» στο δυναμόμετρο, να αποδίδει κάπως λιγότερο από τους ισχυρισμούς της εταιρείας, μόλις… 972 PS και 104,5 kgm αρχικά τους παρεξηγήσαμε. Μετά βέβαια θυμηθήκαμε ότι αυτή είναι μέτρηση στον τροχό. Οπότε, συνυπολογίζοντας τις απώλεις, οι ισχυρισμοί του  βελτιωτή επιβεβαιώνονται και με το παραπάνω. Και σε κάθε περίπτωση ο «Εξορκιστής» ξεπερνά τα 851 PS και τα 106,5 kgm στο στρόφαλο, που ανακοινώνει το εργοστάσιο για το Dodge Demon. Κι όλα αυτά, με μόλις $117.135. Ευκαιρία, τι λέτε;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Mιχάλης Γεωργιάδης, drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.