ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Απολαύστε ένα … «λιλιπούτειο» Honda S600 με τούρμπο-Γαργαντούα (βίντεο)

Απολαύστε ένα … «λιλιπούτειο» Honda S600 με τούρμπο-Γαργαντούα (βίντεο)

Πατέρας και γιος, ιδιοκτήτες ενός αυστραλέζικου drag racing team, μετέτρεψαν ένα Honda S600 του 1965 σε ένα «θηρίο» που τρέμουν όλοι στο strip. Το ορίτζιναλ μοτέρ αφαιρέθηκε και στη θέση του στο μηχανοστάσιο μπήκε ένας 3,2λιτρος 6κύλινδρος σε σειρά κινητήρας Toyota 2JZ. Το πώς χώρεσε τώρα εκεί μέσα είναι πραγματικά αντικείμενο συνέντευξης. Κι επειδή όπως καταλαβαίνετε δεν υπήρχε χώρος για το γιγάντιο 88άρι τούρμπο, αυτό έμεινε έξω από τα καπό, κρύβοντας το μισό παρμπρίζ!

Το μικρό Honda ζυγίζει περίπου 1.100 kg και προφανώς τα περισσότερα από αυτά είναι το μοτέρ. Σύμφωνα με το δημιουργό και ιδιοκτήτη του, ο κινητήρας βγάζει «κάτι λίγο» πάνω από τα 1.200 άλογα στον τροχό, όπως δείχνει το δυναμόμετρο, με το τούρμπο να φουσκώνει στα 2,2 bar. Ο ιδιοκτήτης του λέει ότι το καλύτερο run που έχει πετύχει είναι στα 7,7”, αλλά η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να καταφέρεις να κρατήσεις το αυτοκίνητο στην ευθεία. Η ισχύς του μοτέρ δεν έχει πρόβλημα να «απογειώνει» από την άσφαλτο το εμπρός μέρος και το Honda δείχνει πολύ ζόρικο για να του κρατήσεις τον έλεγχο. Και όπως θα δείτε, ο οδηγός σχεδόν κόντεψε να σκάσει πάνω στον τοίχο σε μια σκηνή του video.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, οδηγά αυτή την παράξενη και άγρια μετατροπή για να διασκεδάζει τον κόσμο και όχι για να διεκδικήσει νίκες. Και δεν έχει κανένα πρόβλημα να εξαερώσει τα λάστιχά του για να τραβήξει την προσοχή του τελευταίου. Αν και υποθέτουμε ότι είναι δύσκολο να μην σου τραβήξει την προσοχή μια τέτοια κατασκευή, ακόμα και σβηστή. Πόσω μάλλον εν δράσει, πηγαίνοντας για να πάρει θέση εμπρός από τα starting lights.

Αλλά και επί της ουσίας, και φυσικά όταν όλα δουλεύουν ρολόι, το μικροσκοπικό γιαπωνέζικο κουπέ μετατρέπεται σε πύραυλο εδάφους, Για του λόγου το ασφαλές, δείτε να γράφει στο video ένα run των 7” 96.

Τώρα αν είστε λάτρεις των κλασικών αυτοκινήτων μην νιώθετε άσχημα που αυτή η οικογένεια ντραγκστεράδων πετσόκοψε ένα σπάνιο Honda. Η μετατροπή έγινε επί ενός γυμνού καβουκιού από S600. Για την ιστορία να πούμε ότι ο ιδιοκτήτης είναι και κάτοχος ενός εργοστασιακού, ορίτζιναλ αυτοκινήτου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Γιάννης Κουτσουφλάκης, drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.