Rolls Royce: Δείτε το ακριβότερο διθέσιο στον κόσμο! (βίντεο)

Rolls Royce: Δείτε το ακριβότερο διθέσιο στον κόσμο! (βίντεο)

Είναι πιθανώς το μεγαλύτερο διθέσιο που υπάρχει, στα πρότυπα μιας εποχής όπου το μέγεθος των αυτοκινήτων αντανακλούσε το κύρος και την αξία τους.

Η ομορφιά είναι κάτι υποκειμενικό, αλλά αναμφισβήτητα η Sweptail (χυτή ουρά) είναι εντυπωσιακή. Αν δεν σας αρέσει, μην ανησυχείτε: είναι μία και μοναδική, φτιάχτηκε από τη Rolls-Royce για έναν «μεγάλο γνώστη» των αυτοκινήτων της, και αφού εκτεθεί στη Villa d’ Este, μάλλον δεν θα την ξαναδείτε ποτέ πια.

Τώρα, το πόσο κάνει δεν το ξέρουμε, αλλά θα σας πούμε μόνο ότι ο «γνώστης» –που θέλει να παραμένει ανώνυμος– έκανε την παραγγελία στο εργοστάσιο το 2013 και «συνεργάστηκε» με το σχεδιαστικό τμήμα για πάνω από δύο χρόνια. Κι άλλα δύο χρόνια χρειάστηκαν για την κατασκευή του αυτοκινήτου – εξολοκλήρου στο χέρι, φυσικά, και με τα πιο ακριβά υλικά.

Η σχεδίαση της Sweptail παραπέμπει στις Rolls-Royce με αμάξωμα τύπου speedster “boat-tail” του 1920-1930, ενώ δανείζεται πολλά στοιχεία και από τα σκάφη πολυτελείας. Πίσω κάθισμα δεν υπάρχει, έχοντας δώσει τη θέση του σε ένα ξύλινο ράφι που φωτίζεται με γαλάζιο φως. Πιο πίσω είναι μια ξύλινη «καπελιέρα», εφοδιασμένη και αυτή με προστατευτικές ράγες για τη φόρτωση αποσκευών. Κι όλα αυτά καλύπτονται από ένα μεγάλο κρύσταλλο σε σχήμα σταγόνας, που δίνει άπλετο φως στο εσωτερικό και μια ιδιαίτερη προσωπικότητα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Το εμπρός μέρος είναι και αυτό ιδιαίτερο, με τη μεγαλύτερη μάσκα που υπάρχει σε Rolls, ξεχωριστά μονά φώτα, κι όλα αυτά κλεισμένα σε ένα μεταλλικό πλαίσιο.  

Το ταμπλό είναι «το καθαρότερο σε σχεδίαση που υπάρχει», αλλά η Rolls δεν δίνει φωτογραφίες. Για τα ταξίδια, υπάρχουν ειδικά φτιαγμένες αποσκευές, ενώ μπορεί κανείς να αποθηκεύσει χαρτοφύλακες σε ειδικούς χώρους μέσα στα πλευρικά τοιχώματα, οι οποίοι ανοιγοκλείνουν ηλεκτρικά. Φυσικά, στην κεντρική κονσόλα υπάρχει και μηχανισμός με τον οποίο αναδύονται ένα μπουκάλι σαμπάνιας και δύο κρυστάλλινα ποτήρια… Ο νους σου θα πήγαινε σε κάποιον James Bond, αν οι πινακίδες του αυτοκινήτου δεν έγραφαν «08».

Από μηχανική άποψη, η Sweptail είναι βασισμένη στο πλαίσιο της Phantom Coupe, οπότε θα πρέπει να έχει τον ίδιο ατμοσφαιρικό V12 6,75 λίτρων με τους 460 ίππους.

[Πηγή: Rolls-Royce]

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.