Καινούργιο παγκόσμιο ρεκόρ για την Toyota GT86 στο drift

Καινούργιο παγκόσμιο ρεκόρ για την Toyota GT86 στο drift

Κατέρριψε ακόμα και το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε και πάλι το Toyota GT86 εδώ και 3 χρόνια στην συνεχή πλαγιόλισθηση.

Πίσω από τιμόνι του GT 86 βρισκόταν ο Νοτιοαφρικανός δημοσιογράφος Jesse Adams, ο οποίος κατάφερε να διανύσει ντριφτάροντας το GT 86 165,04 χιλιόμετρα, 24,376 χιλιόμετρα περισσότερα από το προηγούμενο ρεκόρ του Γερμανού Harald Müller. Για να επιτύχει το ρεκόρ, ο Adams απαίτησε 5 ώρες και 46 λεπτά, γυρνώντας γύρω-γύρω από έναν βρεγμένο χώρο 1.000 φορές. Για να μετρήσουν τους γύρους και την απόσταση χρησιμοποιήθηκαν δύο VBOX, με την ταχύτητα που καταγράφηκε σε κάθε γύρο να είναι μόνο 29 km/h. 48 από τους γύρους που διανύθηκαν αποκλείστηκαν για διάφορους λόγους από το ρεκόρ, με αποτέλεσμα τελικά να μετρήσουν οι 952 γύροι.

Ήδη από τον 800ό γύρο ο Adams είχε επιτύχει το ρεκόρ όμως συνέχισε μέχρι τελικής πτώσης! Πλέον, όλα τα στοιχεία έχουν σταλεί στην επίσημη επιτροπή των Ρεκόρ Γκίνες, για να δοθεί και η επίσημη επιβεβαίωση. Να σημειώσουμε ότι το Toyota GT 86 του ρεκόρ δεν διέφερε από το αυτοκίνητο που πωλείται, εκτός από την προσθήκη επιπλέον ρεζερβουάρ καυσίμου στο χώρο της ρεζέρβας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.