Τα supercars της σημερινής εποχής μπορούν να πιάσουν ταχύτητες που κάποτε θα έμοιαζαν με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ενώ πλέον έχουν τεράστια ιπποδύναμη.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες τα εφοδιάζουν με όλα τα συστήματα ελέγχου σταθερότητας, αλλά όποιος θέλει μπορεί να τα απενεργοποιήσει. Αρκεί βέβαια να ξέρει στη συνέχεια το πώς θα σεβαστεί το «εργαλείο».

Ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι και η Ferrari 488 Pista. Με κινητήρα 3.902 cc και twin scroll τούρμπο αποδίδει 720 PS/8.000 rpm και ροπή 770 Nm/3.250 rpm. Δεν είναι και το πιο εύκολο αυτοκίνητο να το «κουλαντρίσεις» και αυτό το κατάλαβε με τον χειρότερο τρόπο ένας Ολλανδός που μόλις την είχε αγοράσει.

Χρειάστηκαν λοιπόν μερικά δευτερόλεπτα για να αλλάξει τις ρυθμίσεις από το manettino και να απενεργοποιήσει τα συστήματα ευστάθειας και άλλα λίγα για να πατήσει (με σχεδόν μηδενική ταχύτητα) τέρμα το γκάζι. Η ουρά ξεκόλλησε και η καταστροφή -όπως φαίνεται και στο βίντεο- ήρθε σε χρόνο dt!

Το βίντεο είναι ένα καλό μάθημα για όλους όσοι πιστεύουν πως μπορούν, δίχως όμως να έχουν δοκιμάσει ποτέ! Και η καταστροφή μπορεί να έρθει ακόμη και με ένα «απλό» καθημερινό αυτοκίνητο. Απλά, όταν πρόκειται για supercar πονάει λίγο περισσότερο…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!