ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Στον Άλιμο ο πρώτος κοινόχρηστος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων! (φωτό)

Στον Άλιμο ο πρώτος κοινόχρηστος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων! (φωτό)

Τα εγκαίνια  έγιναν το μεσημέρι στο  Δήμο Αλίμου (Λ. Αλίμου και Καβάφη). Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης  έκοψε την κορδέλα  και εξήγησε στους παρευρισκομένους πως λειτουργεί ο σταθμός.

 Ο Σταθμός λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια. Εικοσιτέσσερα (24) φωτοβολταϊκά πάνελ παράγουν και αποθηκεύουν ρεύμα, με το οποίο οι πολίτες μπορούν να φορτίζουν δωρεάν ηλεκτρικά οχήματα (αυτοκίνητα, ποδήλατα κ.λπ.), αλλά και κάθε συσκευή (smartphone, tablet κ.λπ.).

Όπως και να το κάνουμε ο Ανδρέας Κονδύλης πρωτοτύπησε. Αυτό έπρεπε να το είχαν κάνει πριν από πολλά χρόνια, άλλοι, μεγάλοι δήμοι. Τους δόθηκαν κίνητρα. Τους δόθηκαν ιδέες. Όμως αδράνησαν. Θα έπρεπε η ίδια η πολιτεία να είχε επιβάλει τα αυτοκίνητα  δημόσιας χρήσης να είναι ηλεκτρικά. 

Δυστυχώς όλοι υπόσχονται και στο τέλος κανένας δεν κάνει τίποτα. Ας κάνουν μια βόλτα στην υπόλοιπη Ευρώπη να δουν ότι τα οχήματα των δήμων δεν μολύνουν το περιβάλλον. Γιατί κινούνται με μπαταρίες. 

Στον Άλιμο εκτός από τα εγκαίνια έγινε επίδειξη φόρτισης των δύο πρώτων ηλεκτρικών ημιφορτηγών, τα οποία πρόσφατα απέκτησε ο Δήμος Αλίμου για τις ανάγκες της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν αρόν ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης  του Νοτίου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής Χρήστος  Καπάταης και ο  Αντιπεριφερειάρχης του Βορείου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Καραμέρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.