ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βρετανία: Οι δράστες συγκέντρωσαν περισσότερα από 42.000 δολάρια από τους χρήστες

Βρετανία: Οι δράστες συγκέντρωσαν περισσότερα από 42.000 δολάρια από τους χρήστες

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα οι δράστες της παγκόσμιας κυβερνοεπίθεσης συγκεντρωσαν πάνω απο 42.000 δολάρια απο τους χρήστες…

Όπως έγραψε η εφημερίδα The Times, τα χρήματα δεν έχουν αποσυρθεί από τους λογαριασμούς στους οποίους τα θύματα της κυβερνοεπίθεσης κλήθηκαν να καταθέσουν με την μορφή bitcoin, ενώ οι αρχές επιβολής του νόμου εξακολουθούν να παρακολουθούν τους λογαριασμούς αυτούς.

Η Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου φέρεται ότι συνεργάζεται με την Europol και με το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας, το οποίο υπάγεται στην υπηρεσία ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων της Βρετανίας GCHQ, για τον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους ασφαλείας, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, το πιθανότερο είναι οι χάκερ να μην έδρασαν κατόπιν εντολής κάποιας κυβέρνησης.

Από την Παρασκευή, 200.000 ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε 150 χώρες επλήγησαν από τις κυβερνοεπιθέσεις με τον ιό «Ransomware», σύμφωνα με την Europol.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.