ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα του μέλλοντος θα λειτουργούν και ως κάμερες ασφαλείας

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα του μέλλοντος θα λειτουργούν και ως κάμερες ασφαλείας

«Tα αυτόνομα αυτοκίνητα θα μπορούν να αξιοποιηθούν και ως κάμερες ασφαλείας. Οι οποίες με αυτό τον τρόπο θα πολλαπλασιαστούν.» Δηλώνει ο CEO της Intel.

Οι κάμερες ασφαλείας θα πολλαπλασιαστούν με την εμφάνιση και καθιέρωση των αυτόνομων οχημάτων. Διότι αυτά θα μπορούν να λειτουργούν ως κάμερες ασφαλείας, σύμφωνα με τον CEO της Intel, Brian Krzanich.


Τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα φέρουν κάμερες και ραντάρ που θα μπορεί να αναγνωρίζει πινακίδες κυκλοφορίας, πινακίδες δρόμων, άλλα οχήματα κ.λπ. Θα καταγράφουν διαρκώς την κίνηση στο περιβάλλον γύρω τους. Είναι πράγματα απαραίτητα για την κίνησή τους. Το υλικό αυτό θα μπορεί να αξιοποιηθεί από τις Αρχές σε περίπτωση ενός Amber Alert.

Ακούγεται θετικό για την ασφάλεια, αλλά ταυτόχρονα τρομακτικό για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Διότι ξαφνικά οι κάμερες ασφαλείας θα βρίσκονται παντού και θα καταγράφουν κάθε μας κίνηση, χωρίς μάλιστα σχετική προειδοποίηση. Ο Krzanich αναγνωρίζει τα οφέλη αλλά θεωρεί επίσης ότι θα πρέπει να μπουν όρια.

Σχετικά με την κυκλοφορία πάντως, ο CEO της Intel, η οποία συνεργάζεται στενά με την BMW για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων, θεωρεί ότι μόλις αυτά καθιερωθούν θα αυξηθεί η παραγωγικότητα κατακόρυφα καθώς θα κερδίσουμε… χρόνο. «Ακόμη και το 25% των οχημάτων στους δρόμους να είναι αυτόνομα, το κυκλοφοριακό πρόβλημα θα περιοριστεί δραστικά» είναι πεπεισμένος ο Brian Krzanich.

ΠΗΓΗ: drive.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.