ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Απόφαση Ε.Ε: Η Uber πρέπει να υπακούει στους νόμους που ισχύουν για εταιρείες ταξί

Απόφαση Ε.Ε: Η Uber πρέπει να υπακούει στους νόμους που ισχύουν για εταιρείες ταξί

Τον σεβασμό προς τις παραδοσιακών εταιρείες ταξί, οι οποίες υπακούν στην αυστηρή ευρωπαϊκή νομοθεσία, ζητά το Δικαστήριο της Ε.Ε από την Uber.

Το Δικαστήριο της Ε.Ε αποφάσισε σήμερα, Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, ότι η αμερικανική εταιρία Uber δεν είναι μια απλή εφαρμογή έξυπνων τηλεφώνων, αλλά εταιρία μεταφορών και συνεπώς πρέπει να σεβαστεί την αυστηρή ευρωπαϊκή νομοθεσία που αφορά στις «παραδοσιακές» εταιρίες ταξί.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ότι η Uber είναι εταιρεία μεταφορών δεν θα αλλάξει άμεσα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, ωστόσο θα δώσει το πράσινο φως στις εθνικές ρυθμιστικές αρχές στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίσουν την Uber όπως περίπου και μια παραδοσιακή εταιρεία με ταξί.

Αυτό σημαίνει ότι θα υποχρεωθεί να συνταχθεί με όσα προβλέπονται για τις ανταγωνίστριες της, όπως, για παράδειγμα, την υποχρέωση, μεταξύ άλλων, να εκδίδει ειδικές άδειες για τα οχήματά της και να τα ασφαλίζει ως επαγγελματικά.
Η διαμάχη ανάμεσα στα παραδοσιακά ταξί και την αμερικανική Uber ξεκίνησε το 2014 όταν ενώσεις αυτοκινητιστών στην Ισπανία είχαν κατηγορήσει την Uber για αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς επέτρεπε σε οδηγούς χωρίς άδεια, να μεταφέρουν επιβάτες επί πληρωμή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απόφαση του Δικαστηρίου της Ε.Ε, είναι τελεσίδικη και πλέον η αμερικανική εταιρία θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις εθνικές νομοθεσίες των κρατών – μελών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.