ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εύκολα «θύματα» τα αυτοκίνητα με σύστημα keyless – Με αυτό τον τρόπο παραβιάζονται (βίντεο)

Εύκολα «θύματα» τα αυτοκίνητα με σύστημα keyless – Με αυτό τον τρόπο παραβιάζονται (βίντεο)

Η τεχνολογία των αυτοκινήτων προχωρά με γοργούς ρυθμούς, όμως και οι διαρρήκτες τους πραγματοποιούν βήματα μπροστά και πλέον τα οχήματα με σύστημα keyless αποτελούν τον εύκολο στόχο.

Μία τέτοια απόπειρα κλοπής καταγράφτηκε σε βίντεο και αφορά την παραβίαση μιας BMW M2 Competition στη Γερμανία.

Βρήκαμε αυτό το βίντεο στο Reddit (το δημοσίευσε εκεί ο ιδιοκτήτης της M2). Στα πρώτα 90 δευτερόλεπτα του, οι κλέφτες ερευνούν τον χώρο στο εμπρός από το σπίτι, που είναι σταθμευμένο το αυτοκίνητο. Ένας από αυτούς κρατά ένα φορητό υπολογιστή (ή ένα αναμεταδότη σε κουτί). Με αυτό αντιγράφουν το σήμα (τους κωδικούς του κυρίως) οι οποίοι εκπέμπονται από το κλειδί που είναι μέσα στο σπίτι του ιδιοκτήτη. Έπειτα οι κωδικοί στέλνονται σε μια δεύτερη συσκευή την οποία κρατούν οι κλέφτες στην πόρτα του οδηγού. Από την στιγμή που το αυτοκίνητο ξεκλειδώθηκε οι δράστες της κλοπής χρειάστηκαν μερικά δευτερόλεπτα για να ξεκινήσουν το sport αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, το αυτοκίνητο βρέθηκε (περίπου 90 λεπτά μετά την κλοπή) και μόλις 40 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του ιδιοκτήτη του, όταν το παράτησαν οι κλέφτες. Ίσως επειδή πίστευαν ότι το όχημα εντοπίστηκε.

Για να προστατευτείτε, μπορείτε να… προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας αποθηκεύοντας το κλειδί τους σε μεταλλικό κουτί ή κάποιο είδος «κλωβού faraday» για να αποτρέψουν ένα φορητό αναμεταδότη να υποκλέψει τους κωδικούς. Όμως δυστυχώς όπως όλοι γνωρίζουμε στην πραγματικότητα οι περισσότεροι οι άνθρωποι θα ρίξουν τα κλειδιά τους στο πλησιέστερο τραπέζι στο σπίτι τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε το βίντεο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.