ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Tesla: Πρόταση για αυτόνομα οχήματα (φωτό)

Tesla: Πρόταση για αυτόνομα οχήματα (φωτό)

Δεν πρόκειται για κάποιο επίσημο σχέδιο της Tesla όμως η πρόταση ενός πορτογάλου σχεδιαστή για αυτόνομα οχήματα με διευρυμένες δυνατότητες διαμόρφωσης ταιριάζει απόλυτα με το προφίλ της αμερικάνικης εταιρίας.

Η έμπνευση ανήκει στον πορτογάλο σχεδιαστή Fabio Martins ο οποίος μέσα από μια νέα του δουλειά προτείνει τα Tesla Pods, τα αυτόνομα οχήματα που ουσιαστικά βασίζονται σε μια πλατφόρμα τύπου skateboard επάνω στην οποία μπορούν να «κουμπώσουν» διάφορα είδη καμπίνας ανάλογα με τις απαιτήσεις για ιδιωτικές μετακινήσεις ή μαζικές και εμπορευματικές μεταφορές.

Η ιδέα δεν διεκδικεί κάποιο βραβείο δημιουργικότητας καθώς κατά καιρούς έχουμε δει αρκετές αντίστοιχες προτάσεις οι οποίες μάλιστα αρχίζουν και πληθαίνουν μαζί με την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης. Βέβαια πρέπει να συμφωνήσουμε πως ένα τέτοιο project ταιριάζει απόλυτα στο προοδευτικό και καινοτόμο προφίλ της Tesla η οποία σίγουρα θα ήθελε να ηγηθεί μιας τέτοιας νέας τάσης.

Η βασική ιδέα αφορά την δημιουργία μιας ηλεκτρικής πλατφόρμας με δυνατότητα απόλυτης αυτονομίας οδήγησης Επιπέδου 5. Η πλατφόρμα αυτή θα είναι τύπου skateboard και θα μπορεί να δεχτεί διαφόρων ειδών κάψουλες οι οποίες θα είναι διαμορφωμένες για διαφορετικές χρήσεις όπως για παράδειγμα την μεταφορά λίγων ή πολλών επιβατών, εμπορευμάτων ή άλλων αγαθών.

Η αλλαγή της κάψουλας επάνω στην πλατφόρμα θα είναι ιδιαίτερα απλή και γρήγορη ώστε να είναι δυνατή η προσαρμογή του διαθέσιμου στόλου οχημάτων στις εκάστοτε μεταφορικές ανάγκες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι στιγμής μια τέτοια ιδέα είναι αρκετά δύσκολο να υλοποιηθεί καθώς για να είναι βιώσιμη θα πρέπει η σχετική τεχνολογία να έχει τελειοποιηθεί και δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες αποκλείοντας κάθε πιθανότητα λάθους. Ωστόσο βλέποντας τον ρυθμό με τον οποίο κινούνται οι εξελίξεις δεν πρέπει να αμφισβητούμε πως μια τέτοια πραγματικότητα δεν θα αργήσει να έρθει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.