ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η γερμανική εταιρεία ΜΑΝ βασικός προμηθευτής του ΕΣ μεταφέρει την παραγωγή της στην Τουρκία

Η γερμανική εταιρεία ΜΑΝ βασικός προμηθευτής του ΕΣ μεταφέρει την παραγωγή της στην Τουρκία

Ακόμα μία μεγάλη γερμανική εταιρεία, με ισχυρή παρουσία στον Ελληνικό Στρατό, όπου έχει πουλήσει εκατοντάδες οχήματα, εμφανίζεται διατεθειμένη να μεταφέρει το εργοστάσιό της στην γειτονική Τουρκία.

Με βάση τα τελευταία δεδομένα, η MAN αναμένεται να κλείσει τα εργοστάσιά της στο Μόναχο και στην Αυστρία (Steyr) και να μεταφέρει τις εν λόγω γραμμές παραγωγής σε Πολωνία και Τουρκία.

Με αυτόν τον τρόπο η μονάδα της MAN στην Άγκυρα θα ενισχυθεί.

Θυμίζουμε πως o τομέας της κατασκευής οχημάτων είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της τουρκικής οικονομίας με 5,510 δισεκατομμύρια δολάρια εξαγωγής μόνο το τους πρώτες 8 μήνες του έτους. Παράλληλα, το μεγαλύτερο ποσοστό από τα παραπάνω λεφτά προέρχονται από ευρωπαϊκές…τσέπες.

Εκτός των γνωστών εταιρειών που διαθέτουν γραμμές παραγωγής στην Τουρκία, πρώτη σε εξαγωγές εταιρεία για το 2019 με 5,8 δισ. δολάρια ήταν η Ford Otosan, την οποία κατέχουν από κοινού η Ford και η τούρκικη Koc Holding.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ford Otosan κατασκευάζει στην Τουρκία τα ελαφρά επαγγελματικά της Ford, καθώς και τα βαρέα επαγγελματικά της. Τέλος, να αναφέρουμε πως στα σχέδια των Γερμανών για το κλείσιμο των εργοστασίων έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις σε Μόναχο και Αυστρία καθώς 9.000 εργαζόμενοι περίπου αναμένεται να χάσουν τη δουλειά τους πολύ σύντομα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.