ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

To νέο υπεραυτοκίνητο της Bugatti που πιάνει τα 300 χιλιόμετρα την ώρα

To νέο υπεραυτοκίνητο της Bugatti που πιάνει τα 300 χιλιόμετρα την ώρα

H Bugatti παρουσίασε το νέο της μοντέλο που ονομάζεται Bugatti Bolide, με το όνομά του να σημαίνει «πολύ γρήγορο αυτοκίνητο», που μόνο τυχαίο δεν θεωρείται.

Το Bolide διαθέτει μια τροποποιημένη έκδοση του τεράστιου 16-κύλινδρου κινητήρα που υπήρχε στο Bugatti’s Chiron, το βασικό μοντέλο της εταιρείας. Είναι κατασκευασμένο για να είναι εξαιρετικά ελαφρύ και μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα πάνω από 300 μίλια την ώρα, δηλαδή πάνω από 480χλμ την ώρα, σύμφωνα με την Bugatti.

Η Bugatti δεν έχει ανακοινώσει αν θα θέσει για ευρεία πώληση το Bolide, ωστόσο οι ανταγωνιστικές εταιρίες όπως η Ferrari και η Lamborghini προσφέρουν μονοθέσια αυτοκίνητα για πλούσιους πελάτες που θέλουν να βιώσουν μια διαφορετική οδήγηση σε δικούς τους ιδιωτικές αγώνες. Αυτοκίνητα όπως αυτό δεν έχουν μεγάλο βασικό εξοπλισμό ασφαλείας κατά τη σύγκρουση, όπως αερόσακους, αλλά διαθέτουν τα εξειδικευμένα εργαλεία ασφαλείας που απαιτούνται σε πολλές πίστες αγώνων.

Σχεδιασμένο για βέλτιστη αεροδυναμική, το Bolide έχει ύψος πάνω από τρία πόδια, το οποίο είναι περίπου ένα πόδι μικρότερο από το Chiron. Για να εισέλθουν, οι επιβάτες πρέπει να κάθονται στο ύψος της πόρτας και να βάζουν τα πόδια τους μέσα πριν περάσουν στο κάθισμα.

«Όλη η τεχνογνωσία της Bugatti έχει συμπυκνωθεί στο Bugatti Bolide», δήλωσε ο Stefan Ellrott, επικεφαλής ανάπτυξης της Bugatti. Η μηχανική του Bolide ήταν μια ευκαιρία να δοκιμάσουμε νέες τεχνικές με στόχο τη μείωση του βάρους και την αύξηση της απόδοσης, είπε. Εάν η Bugatti αποφασίσει ποτέ να πουλήσει το Bolide, η τιμή θα ήταν σίγουρα στα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, με βάση την τιμή των άλλων αυτοκινήτων της Bugatti και το κόστος παρόμοιων τύπων αυτοκινήτων από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Το Chiron, στο οποίο βασίζεται το Bolide, κοστίζει περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια και έχουν κατασκευαστεί μόνο 500.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.