Γιώργος Τράγκας: Έφυγε ο Μίκης, πικραμένος από την κατοχή της Ελλάδος

Γιώργος Τράγκας: Έφυγε ο Μίκης, πικραμένος από την κατοχή της Ελλάδος

Ετίμησε και αγάπησε την Ελλάδα όσο λίγοι. Το μουσικό έργο του τεράστιο. Η μουσική του υπέροχη και διαχρονική. Υπηρέτης και ιερέας μαζί, της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Άξιος κάθε επαίνου, περαίωσε τη ζωή του, βλέποντας πάντα από το σπίτι του τον Παρθενώνα.

Αντιστάθηκε απέναντι στο κατοχικό μνημόνιο. πίστεψε ότι μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα και προδόθηκε. Στάθηκε στο πλευρό των “αγανακτισμένων” του Συντάγματος και πρωτοστάτησε στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό. Άκουσε να λένε ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και Νεοδημοκράτες ηγέτες, ότι “τα’ χει χαμένα λόγω ηλικίας”.

Ένας γίγαντας.

Ο ψηλός θα χαμογελάει πάντα στους ουρανούς, το κορμί του θα πάλλεται σκορπώντας ενθουσιασμό και κρατώντας στα δάχτυλα την μπαγκέτα του αξεπέραστου μαέστρου. Αυτοί που τον έθιξαν, είναι σκιές και τίποτα παραπάνω. Αυτός θα παραμείνει ο αέρας του Αιγαίου, ο ήλιος που γυρνάει γύρω από τους ανθρώπους και η μουσική που είναι ελεύθερη και δεν υποτάσσεται σε πολιτικές σκοπιμότητες και δολιότητες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ελλάδα κλίνει το γόνυ μπροστά σε έναν από τους μεγάλους της εποχής. Η σπίθα της ψυχής του ας παραμείνει ανάμεσά μας και ας βάλει ξανά φωτιά στις ψυχές μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.