ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στη Μητρόπολη η σορός της Φ.Γεννηματά – Με τις σημαίες της Ελλάδας, του ΠΑΣΟΚ & του ΚΙΝΑΛ «ντυμένο» το φέρετρο

Στη Μητρόπολη η σορός της Φ.Γεννηματά – Με τις σημαίες της Ελλάδας, του ΠΑΣΟΚ & του ΚΙΝΑΛ «ντυμένο» το φέρετρο

Σήμερα Τετάρτη 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία της Φώφης Γεννηματά.

Λίγο μετά τις 8:00 έφτασε η σορός της Φώφης Γεννηματά στη Μητρόπολη, όπου από τις 10:00 θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, με το φέρετρο να είναι καλυμμένο (και) με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, της παράταξης μέσα στην οποία μεγάλωσε η Φώφη Γεννηματά και την οποία η ίδια κράτησε ενωμένη τις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας της.

Τρεις ήταν οι σημαίες που σκέπασαν το φέρετρο της Φώφης Γεννηματά. Η ελληνική σημαία, η σημαία του ΠΑΣΟΚ και εκείνη του Κινήματος Αλλαγής, του κόμματος που η ίδια εμπνεύστηκε, δημιούργησε και στήριξε μέχρι την τελευταία της πνοή.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στις 14:00 στη Μητρόπολη Αθηνών με τιμές που αρμόζουν στη σπουδαία αγωνίστρια της ζωής, ενώ θα ακολουθήσει η ταφή από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Οι επικήδειοι λόγοι

Τους επικήδειους λόγους αναμένεται να εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, εκ μέρους δε του ΚΙΝΑΛ ο γραμματέας του Κινήματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Θα εκφωνηθεί επίσης επικήδειος λόγος από μέλος της οικογένειας της εκλιπούσης, σύμφωνα δε με ορισμένες πληροφορίες από τον 17χρονο γιο της, Γιώργο.

Ως γνωστόν, με απόφαση του πρωθυπουργού η 27η Οκτωβρίου έχει κηρυχθεί ημέρα εθνικού πένθους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια, ενώ η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα τελεσθεί δημοσία δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία υπουργού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.