ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αμανατίδης: «Η κυβερνητική πολιτική κλείνει τα σχολεία»

Αμανατίδης: «Η κυβερνητική πολιτική κλείνει τα σχολεία»

«Η κυβερνητική πολιτική κλείνει τα σχολεία και διαλύει τη δημόσια δωρεάν παιδεία», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Γιάννης Αμανατίδης, στην εκπομπή ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣKAI, τονίζοντας ότι η ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων στα σχολεία είναι κυβερνητική επιλογή.

Ο κ. Αμανατίδης ανέφερε ότι κανένα στέλεχος της κυβέρνησης δεν ενδιαφέρθηκε για τις 60 έως 80.000 χαμένες διδακτικές ώρες στα σχολεία λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών, γεγονός που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης, καθώς σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα οι δαπάνες για την παιδεία και την έρευνα αναμένεται να πέσουν μόλις στο 1,8% του Α.Ε.Π. το 2018.

Στη συνέχεια προσέθεσε ότι είναι απαραίτητη η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, κάτι στο οποίο απαντά αρνητικά η συγκυβέρνηση, και ότι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να προέλθει από μια Βουλή που να αντανακλά τις πραγματικές κοινωνικές δυνάμεις.

Κλείνοντας ο κ. Αμανατίδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να «χορεύει» στους ρυθμούς της τρόικας, έχοντας εναποθέσει εσφαλμένα τις ελπίδες της στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 8 Δεκεμβρίου, αφού ούτε τότε πρόκειται να υπάρξουν αποφάσεις για το χρέος.

Η παρούσα συγκυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε ούτε πρόκειται να διαπραγματευτεί και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν πρόκειται να αποδεχθεί τετελεσμένα που δημιουργούν αρνητικά αποτελέσματα για τη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.