ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

1ος Ε.Μεϊμαράκης, 2ος Κ.Μητσοτάκης και “χαράζει” β’ γύρος – “Ο Κυριάκος είναι στον β’ γύρο με 30% και θα πάρουμε τη ΝΔ” λένε κύκλοι του! (UPD)

1ος Ε.Μεϊμαράκης, 2ος Κ.Μητσοτάκης και “χαράζει” β’ γύρος – “Ο Κυριάκος είναι στον β’ γύρο με 30% και θα πάρουμε τη ΝΔ” λένε κύκλοι του! (UPD)

Στο δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στη ΝΔ θα πάει τελικά μαζί με τον Ε.Μεϊμαράκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που εκλέγεται δεύτερος με ποσοστό 30% αρκετά επάνω από την περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Α.Τζιτζικώστα, ο οποίος έμεινε τελικά καθαρά τρίτος.

Συγκεκριμένα, κύκλοι του κ. Μητσοτάκη δηλώνουν πως ο υποψήφιος πρόεδρος συγκεντρώνει το 30%.

«Η διαφορά είναι πολύ μικρότερη από αυτή που λέγεται και γράφεται. Πάμε στο β’ γύρο και θα κερδίσουμε τη ΝΔ», σημειώνουν οι ίδιο κύκλοι, οι οποίοι τονίζουν ποτι όσο “μπαίνουν” τμήματα της Β’Αθηνών, τόσο θα διευρύνεται η διαφορά από τον Α.Τζιτζικώστα και θα μειώνεται η διαφορά από τον Ε.Μεϊμαράκη.

«Απευθύνομαι προσωπικά στους 400.000 πολίτες, σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μία νέα εποχή στη ΝΔ», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έρχεται δεύτερος στην καταμέτρηση για την εκλογή αρχηγού στη ΝΔ και πρόσθεσε ότι «Στις 11 Ιανουαρίου ξημερώνει μία νέα εποχή για τη ΝΔ και την Ελλάδα».

Ο  κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του κόμματος και σημείωσε: «Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία.  Σήμερα παραδοσιακοί ψηφοφόροι ενώθηκαν με χιλιάδες νέους. Έστειλαν μήνυμα να κάνουμε την ΝΔ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Έστειλαν όμως μήνυμα και κατά της ανίκανης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με πληροφορίες με καταμετρημένο το 50% των εκλογικών τμημάτων τα απότελέσματα διαμορφώνονται ως εξής: 

  • Μεϊμαράκης: Στο 40%
  • Μητσοτάκης: Κοντά στο 30% 
  • Τζιτζικώστας: Λίγο πάνω από το 20%
  • Γεωργιάδης: Κάτω από 10%

Λίγα λεπτά νωρίτερα ο Αδωνις Γεωργιάδης πάντως δήλωσε ότι στο δεύτερο γύρο θα στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από το επιτελείο του κ. Τζιτζικώστα θεωρούν ότι η αναμέτρηση κρίθηκε την τελευταία εβδομάδα της πριν την κάλπη όταν στο παιχνίδι μπήκε μέσω διαρροών του περιβάλλοντός του ο Κώστας Καραμανλής.

Η παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΝΔ άλλαξε τους συσχετισμούς στη ΒόρειαΕλλάδα που είναι το προπύργιο του  κ. Τζιτζικώστα. Το περιβάλλον του περιφερειάρχη θεωρεί ότι η ΝΔ με τη μεγάλη συμμετοχή έδειξε ότι είναι ζωντανή και ότι παραμένει ένα καραμανλικό κόμμα.

 Η έμμεση παρέμβαση Καραμανλή, επισημαίνουν, έδωσε την κατεύθυνση στη ΝΔ ως ένα κεντροδεξιό κόμμα που θα κινηθεί συναινετικά σε σχέση με την κυβέρνηση Τσίπρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στενοί συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη αναφέρθηκαν στην επιρροή που είχαν οι διαρροές του K.Kαραμανλή στο αποτέλεσμα τονίζοντας ότι οι εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου αποτελούν μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και ο Κώστας Καραμανλής είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.