Συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ στον διάλογο Δημοκρατικής Συμπαράταξης-Ποταμιού

Συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ στον διάλογο Δημοκρατικής Συμπαράταξης-Ποταμιού

Τελικά απέφερε καρπούς το πολύωρο ραντεβού του Γιώργου Παπανδρέου και της Φώφης Γεννηματά την Παρασκευή. Το ΚΙΔΗΣΟ θα μετάσχει στο διάλογο Δημοκρατικής Συμπαράταξης – Ποταμιού με προτάσεις όπως δημοσιοποιήθηκε μετά τη συνάντηση της Φώφης Γεννηματά και Γιώργου Παπανδρέου, που διήρκεσε 2 ώρες και 40 λεπτά.

Η Επιτροπή που έχει συσταθεί ανάμεσα σε Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι σε μια εβδομάδα θα ολοκληρώσει τις εργασίες της και το ΚΙΔΗΣΟ θα καταθέσει προτάσεις ώστε να συζητηθούν ανάμεσα στα κόμματα.

Το τετ α τετ Γεννηματά – Παπανδρέου είχε κλείσει κατά την εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ για τα 20 χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.

H ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Στη σημερινή συνάντηση της Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά με τον Πρόεδρο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργο Α. Παπανδρέου:

-Συζητήθηκε αναλυτικά η «επόμενη μέρα» στην Ευρώπη και την Ελλάδα, μετά το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και οι αναγκαίες σχετικές πρωτοβουλίες που η Σοσιαλιστική Διεθνής και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα μπορεί και πρέπει να αναλάβουν

-Σε σχέση με την πρωτοβουλία για την αναγέννηση της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης της Κεντροαριστεράς, εξέφρασαν τη βούληση να διερευνηθεί η δυνατότητα προγραμματικής σύγκλησης. Για τον σκοπό αυτό μάλιστα, το ΚΙΝΗΜΑ, θα αποστείλει προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, την πρότασή του, για ένα πολιτικό πλαίσιο αρχών και προγραμματικών θέσεων.

Η συμφωνία επί του πολιτικού πλαισίου, εφόσον καταστεί δυνατή, θα αποτελέσει και τη δέσμευσή μας έναντι του Ελληνικού λαού και θα δώσει τη δυνατότητα να δρομολογηθεί ο διάλογος και για όλα τα επιμέρους διαδικαστικά ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν για την προώθηση του εγχειρήματος.

-Οι προοδευτικές δυνάμεις είναι σαφώς οριοθετημένες απέναντι στην συντηρητική παράταξη. Είναι σαφώς οριοθετημένες απέναντι στη δεξιά και αριστερή συντήρηση. Σήμερα, περισσότερο από πότε, αποτελεί κοινό τόπο η αναγκαιότητα μιας εναλλακτικής πολιτικής που θα αναγνωρίζει και θα αντιμετωπίζει τα βαθύτερα αίτια της κρίσης, που θα οδηγεί στην έξοδο από αυτήν, αλλά και στην οικοδόμηση μιας βιώσιμης ανάπτυξης με βιώσιμες θέσεις εργασίας.

Μιας πολιτικής που θα εκφράσει μια ισχυρή, αυτόνομη κεντροαριστερά, ιδεολογικά και πολιτικά οριοθετημένη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.