ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ερώτηση Ν. Χουντή στην Κομισιόν για την εφαρμογή του Κανονισμού του Δουβλίνου στις χώρες πρώτης υποδοχής

Ερώτηση Ν. Χουντή στην Κομισιόν για την εφαρμογή του Κανονισμού του Δουβλίνου στις χώρες πρώτης υποδοχής

Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, σχετικά με την εφαρμογή του Κανονισμού του Δουβλίνου για τις χώρες της πρώτης υποδοχής μεταναστών.

Η ερώτηση του ευρωβουλευτή ήταν η εξής: «Αντιλαμβάνεται η Κομισιόν ότι είναι πλέον δυσβάσταχτο το φορτίο της εφαρμογής του Κανονισμού του Δουβλίνου για τις χώρες της πρώτης υποδοχής μεταναστών, αφού θα πρέπει να εξετάζουν όλα τα αιτήματα των εισερχομένων στην Ε.Ε., διαδικασία που κρατά χρόνια για κάθε αίτηση;».

Σύμφωνα με τη ΛΑΕ ο Ν. Χουντής έλαβε μεταξύ άλλων την ακόλουθη απάντηση: «Μέχρι την έκδοση νέου νομικού πλαισίου από τους συννομοθέτες, θα ισχύουν οι υφιστάμενες νομικές πράξεις που συγκροτούν το Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου, γεγονός που σημαίνει ότι η Ελλάδα εξακολουθούσε να έχει καθήκον να διασφαλίζει ότι όλοι οι αιτούντες άσυλο χαίρουν των δικαιωμάτων και των παροχών που ορίζονται στις εν λόγω νομικές πράξεις».

Σχολιάζοντας την απάντηση της Κομισιόν, ο κ. Χουντής δήλωσε: «Η απάντηση της Κομισιόν παραπέμπει στη λαϊκή ρήση «σκάσε και κολύμπα». Επιβεβαιώνει απλά ότι οι δηλώσεις περί επιμερισμού των βαρών στην ευρωπαϊκή οικογένεια δεν είναι παρά πολιτικές κορόνες χωρίς αντίκρισμα. Το μόνο που ενδιαφέρει την Κομισιόν είναι να μείνουν οι πρόσφυγες μακριά από την αυλή της κεντρικής Ευρώπης, η οποία σε τελική ανάλυση αποτελεί και τον προορισμό τους».

Η Λαϊκή Ενότητα αναφέρει και τα εξής, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της: «Η Ελλάδα οφείλει «να εφαρμόσει άμεσα τον αποτυχημένο Κανονισμό του Δουβλίνου μέχρι να επέλθει η αναθεώρησή του (μετά από περίπου δύο χρόνια) η οποία με βάσει τις πρώτες ενδείξεις διατηρεί την ίδια λογική και αυστηρότερο πλαίσιο. Σύμφωνα με τον Κανονισμό του Δουβλίνου, τα κράτη-μέλη υποχρεούνται να επιστρέφουν τους αιτούντες άσυλο στα κράτη όπου έχουν καταγραφεί για πρώτη φορά, ρίχνοντας δηλαδή όλο το βάρος της ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου ξανά στα κράτη-μέλη που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. (κυρίως Ελλάδα και Ιταλία)».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.