Η ιδρυτική διακήρυξη της Πλεύσης Ελευθερίας ανήμερα της επετείου του δημοψηφίσματος

Η ιδρυτική διακήρυξη της Πλεύσης Ελευθερίας ανήμερα της επετείου του δημοψηφίσματος

Την Ιδρυτική Διακήρυξη της «Πλεύσης Ελευθερίας» κατέθεσε σήμερα στον Άρειο Πάγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η επιλογή της ημερομηνίας κατάθεσής της δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του νέου πολιτικού φορέα, «την ημέρα αυτή επέλεξε ο ελληνικός λαός να βροντοφωνάξει ΟΧΙ σηματοδοτώντας την προσήλωση της Πλεύσης Ελευθερίας στο περιεχόμενο αυτού του ΟΧΙ και την δέσμευσή της να το υπερασπιστεί και να το υπηρετήσει μέχρι τέλους».

Με την κατάθεση της ιδρυτικής διακήρυξης ξεκινά η συγκρότηση της Πλεύσης Ελευθερίας, με ανοιχτές διαδικασίες και διαδικτυακές πλατφόρμες διαβούλευσης, που θα ανακοινωθούν στις 19 Ιουλίου 2016.

Απόσπασμα από την Ιδρυτική Διακήρυξη

«Η υπογραφή και κατάθεση αυτής της Διακήρυξης, σηματοδοτεί την αφετηρία μιας ενσυνείδητης πορείας προς το λαό, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε πόλη, κάθε χωριό, κάθε νησί, κάθε περιφέρεια, κάθε δήμο, σε κάθε πανεπιστήμιο, κάθε συλλογικό χώρο, αλλά και στο εξωτερικό, σε κάθε κοιτίδα της ομογένειας, σε ανοιχτές συζητήσεις-συνελεύσεις, με κατεύθυνση τη συλλογικοποίηση, την συνειδητοποίηση, τη συστράτευση».

Μετά την κατάθεση της Ιδρυτικής Διακήρυξης η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε:

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική μέρα. Είναι η μέρα που θυμόμαστε το μεγάλο ΟΧΙ που είπαμε και που εξακολουθεί να ισχύει. Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για την Πλεύση Ελευθερίας, γιατί καταθέσαμε την Ιδρυτική μας Διακήρυξη σηματοδοτώντας ότι το ΟΧΙ θα το υπερασπιστούμε ανυποχώρητα και μέχρι τέλους. Σήμερα είναι και μια μέρα γιορτής, γι’ αυτό το βράδυ στις 8:30 θα πούμε όλοι μαζί «ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΙ ΤΟΥΣ», θα τραγουδήσουμε, θα φωνάξουμε, θα βρεθούμε στον Λυκαβηττό στο πάρκινγκ, για να υπερασπιστούμε το θέατρο, για να υπερασπιστούμε την ζωή μας και περιμένουμε εκεί και όλους όσοι νωρίτερα θα διαδηλώσουν σε συγκεντρώσεις για το ΟΧΙ. Ραντεβού το βράδυ».

Το μήνυμα του σκηνοθέτη Ken Loach:

«Αγαπητή Ζωή,

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

είμαι υπερήφανος που μπορώ να στηρίξω την πρωτοβουλία σου. Παλεύεις για τη δημοκρατία και για το τέλος της κλοπής των πιο πολύτιμων δημόσιων θησαυρών σας. Το κουράγιο σου είναι είναι ένα μάθημα για όλους μας. Αλληλεγγύη και νίκη στον αγώνα σας!»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.