«Φλερτάρει» με την άμεση εκλογή Προέδρου από το λαό ο Τσίπρας -Τι σχεδιάζει για τη συνταγματική αναθεώρηση

«Φλερτάρει» με την άμεση εκλογή Προέδρου από το λαό ο Τσίπρας -Τι σχεδιάζει για τη συνταγματική αναθεώρηση

Όσο πλησιάζει η 24η Ιουλίου (ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας) το θέμα της Συνταγματικής αναθεώρησης αρχίζει και απασχολεί ολοένα και περισσότερο την ηγεσία της κυβέρνησης. 

Ο σχεδιασμός του Μαξίμου είναι ο πρωθυπουργός να αποκαλύψει τις προτάσεις του σε ειδική εκδήλωση, η ημερομηνία της οποίας δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον όλων εστιάζεται στον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και στις αρμοδιότητες αυτού, θέμα για το οποίο εκφράζονται έντονες διαφωνίες τόσο στους κόλπους των νομικών της κυβέρνησης, αλλά και μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών.

Τι λέει ο Τσίπρας

Ο κ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης – στην οποία και εκφράστηκαν πολλές απόψεις- ζήτησε «να καταγραφούν και να τεκμηριωθούν προτάσεις». Συνομιλητές του μιλώντας σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, διαβεβαιώνουν ότι ο ίδιος είναι πολύ θετικός στην εκλογή του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα από το λαό, χωρίς ωστόσο να έχει πάρει καμία οριστική απόφαση.

Αναθεώρηση μετ’ εμποδίων

Σε κάθε περίπτωση, στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν ότι και η εν λόγω πρωτοβουλία θα φέρει σε εξίσου δύσκολη θέση και θα στριμώξει την αντιπολίτευση. Πλαγιοκοπώντας δε και τα μικρότερα κόμματα και κυρίως την παλιά Κεντροαριστερά, σημειώνουν ότι με τη στάση που  τηρούν στις θεσμικές αλλαγές κινδυνεύουν να γίνουν ουρά της ΝΔ. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με ενδιαφέρον τέλος αναμένεται και η στάση των «53». Κι αυτό, γιατί η εσωκομματική τάση προ μηνός είχε καταγράψει τη διαφωνία της κυρίως σε ότι αφορά στην εκλογή ΠτΔ από το λαό, καθώς εκτιμούν ότι αποτελεί μονοπρόσωπο πυλώνα εξουσίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.