Πρόκειται για «ενέργειες που προσβάλλουν βάναυσα το κοινό αίσθημα, αφού η υπόθεση αυτή επέφερε τεράστια ζημιά στο ελληνικό δημόσιο και γέμισε με χρήματα τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και με «δώρα» προβεβλημένα ηγετικά τους στελέχη», σχολίαζαν σχετικά κυβερνητικές πηγές.

Νέα αναβολή δόθηκε σήμερα στη δίκη για την υπόθεση της Siemens (σύμβαση 8002/1997 για τα ψηφιακά του ΟΤΕ) και το Μέγαρο Μαξίμου δεν κρύβει την οργή του για τον κίνδυνο παραγραφής, και μάλιστα με διαδικαστικές αφορμές. 

Αιτία της σημερινής αναβολής ήταν το γεγονός ότι η κλήτευση των κατηγορουμένων και το παραπεμπτικό βούλευμα δεν είχαν καν μεταφραστεί στα γερμανικά (!), οπότε η αναβολή φάνταζε περίπου ως μονόδρομος. 

Στην κυβέρνηση βλέπουν όμως μια «παράλειψη» μέσα σε τόσες άλλες, που στοχεύουν εν τέλει να οδηγήσουν την υπόθεση των μαύρων ταμείων σε παραγραφή. Πρόκειται για «ενέργειες που προσβάλλουν βάναυσα το κοινό αίσθημα, αφού η υπόθεση αυτή επέφερε τεράστια ζημιά στο ελληνικό δημόσιο και γέμισε με χρήματα τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και με «δώρα» προβεβλημένα ηγετικά τους στελέχη», σχολίαζαν σχετικά κυβερνητικές πηγές. 

Θα πρέπει ωστόσο να θυμηθεί κανείς -πρόσθετε η ίδια πηγή- ότι από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο, «οι συνεχείς «παραλείψεις» έχουν επιτρέψει την διαφυγή βασικών κατηγορούμενων και μαρτύρων στο εξωτερικό και καθυστερούν συνεχώς την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες γι αυτό, τόσο σε πολιτικά πρόσωπα του παλαιού πολιτικού κατεστημένου, όσο και σε ανώτατους λειτουργούς της δικαιοσύνης», σημειώνει συνεργάτης του πρωθυπουργού με σαφείς αιχμές και προς την πλευρά της Νέας Δημοκρατίαςπροφανώς. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο «δια ταύτα», «οι υπεύθυνοι θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν για αυτό το διαρκές έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού. Για την κυβέρνηση αυτό είναι ηθική δέσμευση, απέναντι σε έναν λαό, που τόσα χρόνια υποφέρει και πληρώνει τα σπασμένα της διαπλοκής», καταλήγει η ίδια πηγή.