4 «μνηστήρες» για τη θέση του προέδρου του αεροδρομίου «Ελ.Βενιζέλος» μετά την παραίτηση του Π.Ρουμελιώτη

4 «μνηστήρες» για τη θέση του προέδρου του αεροδρομίου «Ελ.Βενιζέλος» μετά την παραίτηση του Π.Ρουμελιώτη

Τέσσερις είναι οι «μνηστήρες» για την θέση του προέδρου του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Ρουμελιώτη. Ο Π. Ρουμελιώτης παραιτήθηκε, όπως φαίνεται, λόγω της διαμάχης του με το ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τους χειρισμούς του στις διαπραγματεύσεις για την παράταση της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης του «Ελ. Βενιζέλος».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επικρατέστεροι να τον διαδεχθούν είναι δύο νυν μέλη του Δ.Σ. του Ελ. Βενιζέλος- ένας τεχνοκράτης ο καθηγητής με εξειδίκευση στις αρεομεταφορές Δημήτρης Δημητρίου και ο νομικός Χάρης Παμπούκης. Παίζουν επίσης και δύο «κομματικές» επιλογές: Ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Μαξίμου Δημήτρης Λιάκος και το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίκα Φραγκάκη. 

Ειδικότερα, οι 4 μνηστήρες της θέσης του προέδρου του ΔΣ του Ελ Βενιζέλος είναι:

  • Χάρης Παμπούκης

Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών, στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο Διεθνών Συναλλαγών, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Διετέλεσε υπουργός Επικρατείας και Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης ως στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Μόλις πρόσφατα, τοποθετήθηκε στο Δ.Σ. του Ελ. Βενιζέλος έπειτα από πρόταση των ιδιωτών μετόχων.

  • Δημήτρης Δημητρίου

Είναι καθηγητής Πανεπιστημίου, με εξειδίκευση στο τομέα των Μεταφορών και των Αεροδρομίων. Εχει μεγάλη διεθνή εμπειρία και είναι γνωστός στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Διετέλεσε και αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ. Τοποθετήθηκε στο ΔΣ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, έπειτα από πρόταση του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη.

  • Δημήτρης Λιάκος

Οικονομολόγος, επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Μεγάρου Μαξίμου. Πρόκειται για στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που έχει υπηρετήσει προηγουμένως στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη οπως και στο γραφείο της Νάντιας Βαλαβάνη.

  • Μαρίκα Φραγκάκη

Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Εχει κατέλθει ως υποψήφια βουλευτής Χίου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εκπρόσωπος του Δημοσίου στην Alpha Bank. Σπούδασε οικονομικά και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές. Εργάσθηκε ως ερευνήτρια στη Διεύθυνση Μελετών της ΑΤΕ επί σειρά ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.