ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κοινό μέτωπο κυβέρνησης – κοινωνικών εταίρων ενάντια στις σκληρές απαιτήσεις των δανειστών για τα εργασιακά

Κοινό μέτωπο κυβέρνησης – κοινωνικών εταίρων ενάντια στις σκληρές απαιτήσεις των δανειστών για τα εργασιακά

Κοινό μέτωπο για τα εργασιακά ενάντια στις σκληρές απαιτήσεις των δανειστών, ιδιαίτερα του ΔΝΤ, συγκροτούν κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι ξεπερνώντας τις επιμέρους διαφωνίες τους, με την ελληνική πλευρά να θέτει θέμα επιστροφής των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Αύριο ή ακόμα και σήμερα οι κοινωνικοί εταίροι (ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ) θα ανακοινώσουν την συμφωνία τους σε έξι σημεία, το οποίο, σύμφωνα με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, η κυβέρνηση θα ζητήσει να στηριχθεί και πολιτικά από τα κόμματα.

Ο υπουργός Εργασίας συναντήθηκε χθες με τους κοινωνικούς εταίρους, ενόψει της διαπραγμάτευσης για εργασιακά ζητήματα τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα ξεκινήσει ο νέος γύρος διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

«Δεν τίθεται θέμα μείωσης περαιτέρω των δικαιωμάτων των εργαζομένων, δεν τίθεται θέμα περαιτέρω μείωσης των μισθών, τίθεται ζήτημα να επιστρέψουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και τόνισε ότι το διακύβευμα της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά είναι η επιστροφή της Ελλάδας στην κοινωνική Ευρώπη.

«Γι’ αυτό το λόγο οι κοινωνικοί εταίροι συζήτησαν σε ένα περιβάλλον συνεννόησης και κατέληξαν σε σημαντικές συγκλίσεις γύρω από τα θέματα για τα οποία θέλουμε να δημιουργηθεί εθνικό κοινωνικό μέτωπο, το οποίο θα μας βοηθήσει στο να αποκρούσουμε τις ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις των γνωστών παικτών που θέλουν να συνεχιστεί η απορρύθμιση στην αγορά εργασίας», πρόσθεσε.

Το συμπληρωματικό μνημόνιο, το οποίο έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση, προβλέπει την πλήρη εφαρμογή όλης της νομοθεσίας που θεσπίστηκε την περίοδο 2010-2013, σύμφωνα με την οποία οι επιχειρησιακές συμβάσεις υπερισχύουν των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, ενώ ο εθνικός κατώτατος μισθός θα καθορίζεται από την κυβέρνηση και όχι από τους κοινωνικούς εταίρους μέσα από συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κοινωνικοί εταίροι επικαιροποίησαν ουσιαστικά τη συμφωνίας της Γενεύης και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει κοινό κείμενο των εταίρων, «το οποίο θα ζητήσουμε να στηριχθεί και πολιτικά από τα κόμματα» όπως είπε ο υπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι «θέλουμε την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.