Ο Π. Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι τα μικρά νησιά ενισχύθηκαν με 2 εκ. ευρώ από το Υπ. Εσωτερικών

Ο Π. Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι τα μικρά νησιά ενισχύθηκαν με 2 εκ. ευρώ από το Υπ. Εσωτερικών

Με 2 εκατ. ευρώ ενισχύθηκαν τα μικρά νησιά από το υπουργείο Εσωτερικών για φέτος, ώστε να «οι μικροί δήμοι να λειτουργούν ισόρροπα», όπως ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο υπουργός Εσωτερικών είχε συνάντηση με τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπο Κόκκινο, στον οποίο και επισήμανε την έμπρακτη μέριμνα και στήριξη της κυβέρνησης προς τα μικρά νησιά, με σειρά μέτρων όπως την απόλυτη προτεραιότητα που θα έχουν οι δήμοι τους στη διαδικασία έγκρισης των προσλήψεων προσωπικού, καθώς και στη διαδικασία προγραμματισμού ωρίμανσης και ένταξης έργων δικής τους προτεραιότητάς, στο ΕΣΠΑ ’14-’20.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Δωδεκάνησα (προσφυγικό, υποστελέχωση των υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης και μετακίνηση των νησιωτών) και ζήτησε να ληφθεί υπ’ όψιν η ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας, στο επικείμενο σχέδιο νόμου για τις μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση και την Αυτοδιοίκηση. Ακόμη, ο κ. Κόκκινος ευχαρίστησε τον υπουργό για τις ενέργειές του στη συμβολή των εναέριων δυνάμεων στην κατάσβεση της πρόσφατης πυρκαγιάς στη Νότια Ρόδο και τόνισε την ανάγκη επίσπευσης των αποζημιώσεων των πληγέντων.

Ο κ. Κουρουμπλής, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε «καθοριστική» τη συμβολή των εναέριων δυνάμεων στον περιορισμό της επέκταση της πυρκαγιάς, προσθέτοντας ότι ήδη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προχώρησε στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση του δήμου Ρόδου, ύψους περίπου 100.000 ευρώ.

Τέλος ο υπουργός θα επισκεφθεί την Ρόδο και την Χάλκη το ερχόμενο Σάββατο και την Κυριακή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.