ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Παππάς : «Εντός χρονοδιαγράμματος για τις τηλεοπτικές άδειες»

Παππάς : «Εντός χρονοδιαγράμματος για τις τηλεοπτικές άδειες»

Γι’ όλα τα κρίσιμα ζητήματα της επικαιρότητας τοποθετήθηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη εφ όλης της ύλης που έδωσε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ. Aναφερόμενος στο Mega, είπε ότι «οι μέτοχοι αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αυτό είναι μια επιχειρηματική επιλογή που δηλώνει ότι δεν υπάρχει διάθεση για τη βιωσιμότητα αυτού του σταθμού»

«Είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος για τις τηλεοπτικές άδειες και αρκετά πριν από το τέλος Αυγούστου θα έχουμε τη δημοπρασία», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, προσθέτοντας πως αν υπάρξει κάποια καθυστέρηση, θα είναι καθυστέρηση μίας εβδομάδας γιατί πέφτει και ο Δεκαπενταύγουστος μέσα.

Χαρακτήρισε «αμαρτωλή την ιστορία αδειοδότησης των ιδιωτικών καναλιών στην Ελλάδα», υπενθυμίζοντας ότι έχουν ψηφιστεί 16 νόμοι και έχουν επιχειρηθεί 4 διαγωνισμοί, και υπάρχουν και 5 αποφάσεις του ΣτΕ που χαρακτηρίζουν το καθεστώς λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών παράνομο και αντιστυνταγματικό. Ως προς των αριθμό των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, είπε ότι προέκυψε διότι είναι γνωστό ότι το φάσμα δεν είναι απεριόριστο, και κυρίως ότι έπρεπε να λυθεί το κεντρικό πρόβλημα που έχει αναδειχθεί μέσα από τη λειτουργία των ιδιωτικών σταθμών άνευ άδειας όλα αυτά τα χρόνια, «που είναι το πρόβλημα της βιωσιμότητας και της διαπλοκής». Εξήγησε πως «μη βιωσιμότητα σήμαινε ζημιές, ζημιές σήμαινε ανάγκη για δάνεια και βλέπουμε και στην εξεταστική ότι πάρα πολλά πράγματα έρχονται στην επιφάνεια για το πώς οι τραπεζικοί κανόνες κάμπτονταν για να εξυπηρετηθούν οικονομικές μονάδες, οι οποίες δεν ήταν βιώσιμες». Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε την ανάγκη αλλά και την αποφασιστικότητά του να σπάσει «η σχέση μεταξύ των τηλεοπτικών σταθμών, των πολιτικών και των τραπεζιτών». Είπε ότι θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε και ασπρόμαυρη τηλεόραση και να είναι 100 τα κανάλια, όμως το θέμα είναι τι τηλεόραση θέλουμε.

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε την ανάγκη βιωσιμότητας των καναλιών, σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή έχουμε 8 ιδιωτικά κανάλια που λειτουργούν και έχει αποδειχθεί με όρους αγοράς ότι δεν είναι βιώσιμα. «Θα πρέπει να υπάρξει ένας εξορθολογισμός», τόνισε και αναφερόμενος στο Mega, είπε ότι «οι μέτοχοι αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αυτό είναι μια επιχειρηματική επιλογή που δηλώνει ότι δεν υπάρχει διάθεση για τη βιωσιμότητα αυτού του σταθμού» και συμπλήρωσε: «Με προβληματίζει το γεγονός ότι ορισμένοι αντιστρέφουν την πραγματικότητα. Κάποιοι προκρίνουν το θέμα των θέσεων εργασίας. Όταν συζητούσαμε το νομοσχέδιο και ο ομιλών έφερε στη ρύθμιση για τον ελάχιστο αριθμό απασχολούμενων στα ιδιωτικά κανάλια, υποστήκαμε επίθεση από τις ιδιοκτησίες καναλιών και τη ΝΔ ότι παραβιάζουμε το διευθυντικό δικαίωμα». «Θα τους έλεγα να μην χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζομένους», τόνισε.

Σχετικά με τη φράση ότι αυτό που χωρίζει τους διαγωνιζόμενους από το να πάρουν τηλεοπτική άδεια είναι το πορτοφόλι τους, σχολίασε πως ο κ. Αλαφούζος είπε ότι είναι κυνική δήλωση. Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε επ’ αυτών ότι η διαδικασία αδειοδότησης βρίσκεται στο στάδιο της προεπιλογής και πως όταν περαστεί ο πήχης των ποιοτικών χαρακτηριστικών, τότε το μόνο που απομένει είναι η οικονομική προσφορά και ότι αν κάποιος δεν έχει τη διάθεση ή τη δυνατότητα να βάλει το χέρι στην τσέπη για να πάει στη δημοπρασία με αξιώσεις, ας μην βρίσκει δικαιολογίες. Είπε ότι ο διαγωνισμός είναι κρυστάλλινος και διαφανής και ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει σε κανένα σημείο. Για το εάν θα άλλαζε κάτι στον διαγωνισμό αν μπορούσε να γυρίσει πίσω, είπε ότι θα έπρεπε λίγο πιο νωρίς να διαβλέψουμε την απόλυτη απόφαση της ΝΔ να βάλει οποιοδήποτε θεσμικό ή διαδικαστικό εμπόδιο στο να μην προχωρήσει αυτή η διαδικασία. «Δυστυχώς δεν θέλησε η αξιωματική αντιπολίτευση να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια», είπε και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση και μεγάλο κομμάτι του λαού είναι υπερήφανοι για την πορεία έως εδώ.

Σε ερωτήσεις ενόψει της διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι οι ομαδικές απολύσεις ήταν στο πλέγμα των ρυθμίσεων που κληρονόμησε η κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2015 από τις δεσμεύσεις και υπογραφές της κυβέρνησης Σαμαρά, στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης που δεν ολοκλήρωσε. Επισήμανε ότι σε μια διαπραγμάτευση την υπογραφή της προηγούμενης κυβέρνησης ο αντισυμβαλλόμενος της διαπραγμάτευσης τη θεωρεί κεκτημένο έδαφος, και υπογράμμισε πως το γεγονός ότι είναι ανοικτά τα εργασιακά είναι το κέρδος της πρώτης διαπραγμάτευσης και πως ο τρόπος που λειτουργεί η κυβέρνηση εντός της χώρας με τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων αλλά και σε επίπεδο Ευρώπη που οικοδομεί συμμαχίες, «θα μας φέρει μπροστά σε καλά αποτελέσματα».

Αναφορικά και με άλλα ζητήματα που άπτονται των εργασιακών, όπως και για τον συνδικαλιστικό νόμο, τόνισε ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι, ότι τα πράγματα θα πάνε προς την καλή κατεύθυνση για τα συμφέροντα της χώρας και της οικονομίας, γιατί επιλέξαμε αυτά τα ζητήματα να τα χειριστούμε με ανοικτή πολιτική συζήτηση. Συνολικά μπορούμε να αισιοδοξούμε γιατί και οι κοινωνικοί εταίροι και πολλές πλευρές της εργοδοσίας έχουν αντιληφθεί ότι η αποδιάρθρωση της εργασίας δεν συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα, τόνισε μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς σχετικά με το ΔΝΤ, με αφορμή και τη νέα παραδοχή περί λαθών στο ελληνικό πρόγραμμα, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι το Ταμείο είναι στο ελληνικό πρόγραμμα επειδή το ζήτησαν άλλοι, όχι η Ελλάδα, ότι είναι μέρος της συμφωνίας και ότι πάντα η κυβέρνηση είχε τη θέση πως η ΕΕ έχει το εκτόπισμα να διαχειριστεί την κρίση με τα δικά της εργαλεία και πως το αν θα είναι ή όχι στο πρόγραμμα, θα κριθεί από την έκβαση της μεγάλης διαφωνίας μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και του Ταμείου για το ελληνικό χρέος. Σημείωσε ότι οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι καθαρές όπως κρυστάλλινη είναι και η απόφαση της να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Σχετικά με τον ρόλο του Β. Σόιμπλε στο να μην επιβληθούν κυρώσεις τελικά σε Πορτογαλία και Ισπανία, είπε πως η κίνηση αυτή πρέπει να καταγραφεί ως ένα λάθος λιγότερο.

Υπογράμμισε ότι στην προχτεσινή συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την πρώτη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, κηδεύτηκε η στρατηγική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «αριστερή παρένθεση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς εάν έχει προκύψει θέμα με τον κ. Στουρνάρα, επισήμανε ότι είναι ο κεντρικός τραπεζίτης και η κεντρική τράπεζα έχει την αυτονομία της. Πρόσθεσε ότι έχει υπάρξει βέβαια και υπουργός Οικονομικών του κ. Σαμαρά και ότι δεν θα πρέπει να πολιτεύεται με την προτεραιότητα να δικαιώσει την πολιτική του. Είπε ότι δεν είναι δικαιωμένη η πολιτική που άσκησε ως υπουργός Οικονομικών, καθώς αν ένας ΥΠΟΙΚ κρίνεται από το πόση απασχόληση μπορούν να δημιουργήσουν οι πολιτικές τους, τότε δεν κρίνονται ως επιτυχής, προσθέτοντας ότι μειώθηκαν κατά 500 χιλιάδες οι θέσεις εργασίας. «Και θα έλεγα ότι όποιος επιθυμεί να έχει ρόλο στα δημόσια πράγματα, καλό είναι να τοποθετείται δημοσίως και με την υπογραφή του και όχι μέσω διαρροών», σημείωσε. «Νομίζω ότι έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης», απάντησε στο ερώτημα αν είναι καλή η συνεργασία του κ. Στουρνάρα με την κυβέρνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.