ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ν. Παππάς: «Επί 27 χρόνια λειτούργησαν κανάλια χωρίς άδεια – Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου»

Ν. Παππάς: «Επί 27 χρόνια λειτούργησαν κανάλια χωρίς άδεια – Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου»

Οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι τέσσερις, όπως έχει αποφασίσει η Βουλή, τόνισε ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του, στην οποία ανέφερε ακόμη ότι «είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα και μέσα στον Αύγουστο θα έχουμε τη δημοπρασία».

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι θα ακολουθήσει η αδειοδότηση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών. Ακόμη, επεσήμανε ότι αυτήν τη στιγμή κανένα κανάλι δεν έχει άδεια. «Επί 27 χρόνια λειτούργησαν κανάλια χωρίς άδεια. Μετά την αδειοδότηση ο πάροχος δικτύου, όπως ορίζει ο νόμος, θα μεταφέρει το σήμα των αδειοδοτημένων καναλιών. Ο νόμος θα τηρηθεί. Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου», τόνισε.

Αναφερόμενος στην κόντρα με τον Γιάννη Στουρνάρα, σημείωσε ότι «εάν κάποιος έχει υπάρξει πολιτικό πρόσωπο πρόσφατα, και μάλιστα υπουργός Οικονομικών, και κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, θα πρέπει να αναμένει και σχετικές απαντήσεις».

Ο κ. Παππάς επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την για διαρκή ταύτιση με τις θέσεις όσων αυτήν τη στιγμή έχουν κανάλια. «Οι αιτήσεις για πάγωμα του διαγωνισμού απορρίφθηκαν, και μάλιστα με το σκεπτικό ότι συντρέχουν λόγοι δημόσιου συμφέροντος για να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία. Άρα, λοιπόν, η ΝΔ θα έπρεπε να ενημερωθεί για τις αποφάσεις του ΣτΕ και να μη σέρνεται παπαγαλίζοντας τα ειδικά και καθόλου έννομα συμφέροντα ορισμένων από τους ιδιοκτήτες», πρόσθεσε.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι η δεύτερη αξιολόγηση μπορεί να κλείσει σύντομα, με μία θετική κατάληξη στα εργασιακά. Αναφορικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, επεσήμανε: «Δεν εξαρτάται από την Ελλάδα. Εμείς έχουμε πει ότι εξαρχής δεν θα έπρεπε να είναι το ΔΝΤ στην Ευρώπη. Είναι στο ελληνικό πρόγραμμα επειδή το ζήτησαν άλλοι. Κατά τα άλλα, συμφωνώ με αυτό που η κυρία Λαγκάρντ είπε, ότι η παρουσία του στο πρόγραμμα δεν ήταν επιτυχής». Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι η συζήτηση για το χρέος έχει αρχίσει και δεν πρέπει συγκροτηθεί ένα χρονοδιάγραμμα που θα εξυπηρετεί τις εσωτερικές πολιτικές ανάγκες μιας χώρας, δηλαδή της Γερμανίας.

Ακόμη, προέβλεψε ότι δεν θα ενεργοποιηθεί ο «κόφτης» και απέρριψε το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες το φθινόπωρο, σχολιάζοντας «Εκλογές ονειρεύονται όσοι επιθυμούν επιστροφή στην πραγματικότητα του πελατειακού κράτους, της διαπλοκής και της ακραίας λιτότητας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.