ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Π.Σκουρλέτης: «Mένουμε σταθεροί στην θέση για μη πώληση του 17% της ΔΕΗ»

Π.Σκουρλέτης: «Mένουμε σταθεροί στην θέση για μη πώληση του 17% της ΔΕΗ»

Την αντίθεσή του για την πώληση του 17% της ΔΕΗ επανέλαβε για μια ακόμη φορά ο Πάνος Σκουρλέτης, δίνοντας παράλληλα εξηγήσεις για την σκληρή επίθεση κατά του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα.

Με συνέντευξή του σε εφημερίδα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε για μια ακόμη φορά πως η θέση της κυβέρνησης είναι απέναντι στην πώληση του 17% της ΔΕΗ, ποσοστό το οποίο όπως ανέφερε ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ έπειτα από τους χειρισμούς προηγούμενων κυβερνήσεων, τους οποίους δεν υιοθετεί όμως η σημερινή κυβέρνηση.

Ο κ.Σκουρλέτης έδωσε εξηγήσεις και για την σκληρή επίθεση κατά του Στέργιου Πιτσιόρλα με αφορμή δηλώσεις του για την πώληση της ΔΕΗ. «Δεν έχω κανένα προσωπικό πρόβλημα με τον κ. Πιτσιόρλα και είναι λάθος να καλλιεργείται η εντύπωση για κάτι τέτοιο. Εκείνο στο oποίο αντιπαρατίθεμαι  είναι πρακτικές που δεν απορρέουν  από τον ρόλο που έχει ο καθένας. Ναι, πράγματι, πιστεύω πως το ΤΑΙΠΕΔ κακώς επεκτείνεται  και σε αλλά πεδία πέρα από το αντικείμενο του. Πρόκειται για έναν οργανισμό που τον κληρονομήσαμε και κινείται με μια δυναμική από το παρελθόν. Θεωρώ  πως η συγκρότηση του νέου υπερταμείου αξιοποίησης της δημόσιας περιούσιας θα περιορίσει τον ρόλο του σε εκείνες τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουμε δεσμευτεί με τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, και μόνο σε αυτές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά τις πληροφορίες περί αποχώρησης των Αζέρων της SOCAR μετά την τροπολογία μείωσης των τελών διέλευσης και αν αυτό θα επηρεάσει τον αγωγό TAP, ανέφερε « Ο αγωγός TAP υλοποιείται με γρήγορους ρυθμούς και όλα δείχνουν πως το ελληνικό κομμάτι του αγωγού θα είναι το πρώτο που θα ολοκληρωθεί. Όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, εναπόκειται στους Αζέρους να αποφασίσουν τι θέλουν και τι μπορούν να κάνουν. Εμείς με την τροπολογία μας δεν έχουμε παρέμβει στους όρους του διαγωνισμού, απλώς μετά την προτροπή της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας  αποτρέψαμε την αύξηση των τελών χρήσης του δικτύου κατά 68%, προστατεύοντας την εγχώρια παραγωγή και τα νοικοκυριά».

Ο υπουργός τόνισε πως η Ελλάδα είναι θετική στην προοπτική κατασκευής του αγωγού South Stream μετά τη διαφαινόμενη επαναπροσέγγιση Τουρκίας-Ρωσίας ενώ χαρακτήρισε πολιτική επιτυχία για την κυβέρνηση την υλοποίηση του σχεδίου για τον νέο ΑΔΜΗΕ καθώς όπως τόνισε «κατοχυρώνει τον δημόσιο χαρακτήρα (51%) των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει τη στρατηγική συνεργασία άλλου αντίστοιχου διαχειριστή δικτύων κατά 24%».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, σε ερώτηση για τα εργασιακά και τις ομαδικές απολύσεις, χαρακτήρισε μόνο τις σκέψεις για απελευθέρωσή τους, σχιζοφρένεια σε μια χώρα με τόσο υψηλά ποσοστά ανεργίας ενώ επανάλαβε πως σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.