ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στα «μαχαίρια» Φίλης – Τσακαλώτος για την υπεραπόδοση του πλεονάσματος

Στα «μαχαίρια» Φίλης – Τσακαλώτος για την υπεραπόδοση του πλεονάσματος

Ο καβγάς μεταξύ του Νίκου Φίλη και του Ευκλειδη Τσακαλώτου διατάραξε τη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Παιδείας επιτέθηκε προσωπικά στον επικεφαλής των «53» και υπουργό Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο κ. Φίλης άσκησε σφοδρή κριτική για τη στρατηγική υπεραπόδοσης του πλεονάσματος, καταγγέλλοντας εμμέσως ότι βάρυνε την ελληνική κοινωνία, με τον υπουργό Οικονομικών  να ανταπαντά σε έντονο ύφος. Στη συνέχεια τα πνεύματα ηρέμησαν και η συζήτηση συνεχίστηκε σε ήρεμο μεν κλίμα αλλά με πολλές τοποθετήσεις προβληματισμού.

Ερωτηματικά προκαλούν και οι αιχμές που άφησε ο κ. Νίκος Φίλης για τις υποθέσεις Σαββίδη και Καλογρίτσα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι έγιναν λάθος χειρισμοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός , κατά την τοποθέτηση του επανέλαβε όσα ανέφερε στο πρόσφατο άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», τονίζοντας ότι η συμφωνία σημαίνει ότι η χώρα παραμένει στο Μνημόνιο και  αποτελεί απλώς μια παράταση. Επίσης, ζήτησε διευκρινίσεις για το πως θα εφαρμοστούν τα αντίμετρα απευθύνοντας  ερώτηση στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Οι ξένοι δεν θέλουν να μας ρίξουν, αλλά να μας απαξιώσουν ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Σε γενικές γραμμές η συνεδρίαση διεξήχθη σε κλίμα έντονης ανησυχίας, ενώ εκφράστηκαν αρκετοί προβληματισμοί, με τον πρωθυπουργό να παρεμβαίνει αρκετά συχνά προκειμένου να κατευνάσει τις οποίες ανησυχίες.  Αρχικώς,  το λόγο έλαβαν οι “υπουργοί της διαπραγμάτευσης” ενημερώνοντας τους βουλευτές για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας και τι θα ψηφίσουν, ενώ δέχθηκαν καταιγισμό ερωτήσεων.  

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτός από τον Νίκο Φίλη προβληματισμό εξέφρασε και η αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου, που πρόσκειται στους «53» τονίζοντας ότι διαφωνεί με αυτή την πολιτική και είπε ότι τα αντίμετρα είναι η αναδιανομή των φτωχών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.