Α.Λοβερδος: «Όσο δεν θέλει και δεν μπορεί η Τουρκία να αντιληφθεί τα αυτονόητα θα έχουμε ναυάγια»

Α.Λοβερδος:  «Όσο δεν θέλει και δεν μπορεί η Τουρκία να αντιληφθεί τα αυτονόητα θα έχουμε ναυάγια»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, όπου ο Νίκος Κοτζιάς, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Σε δήλωση του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβερδος, τόνισε πως “Η συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής ήταν δημιουργική. Η Τουρκία δεν θέλει αλλά και δεν μπορεί να αντιληφθεί πως στην ΕΕ είναι αδιανόητο να υπάρχουν κράτη-μέλη με ξένα στρατεύματα και συνθήκες εγγυήσεων. Κι όσο δεν θέλει και δεν μπορεί η Τουρκία να αντιληφθεί τα αυτονόητα, τόσο όλες οι διαπραγματεύσεις θα καταλήγουν σε ναυάγια”.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εξωτερικών συγκάλεσε το ΕΣΕΠ τρεις μέρες μετά το ναυάγιο της πενταμερούς Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό που διεξήχθη στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας, στην οποία η Ελλάδα κατέβαλε κάθε προσπάθεια προκειμένου να συμβάλει με όλους τους δυνατούς τρόπους στη λύση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κοτζιάς περιέγραψε τις προσπάθειες της ελληνικής αντιπροσωπείας και την αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας η οποία, όπως τόνισε σε ανακοίνωσή του το Σάββατο το ΥΠΕΞ, διέψευσε όσους είχαν ελπίσει ότι κάτι θα άλλαζε στη στάση της, οδήγησε σε αδιέξοδο και τίναξε στο αέρα τη Διάσκεψη, αποκαλύπτοντας και επιβεβαιώνοντας τις πραγματικές της προθέσεις που στρέφονται ενάντια στο διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αύριο, θα διεξαχθεί η προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια που ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας προκειμένου να ενημερώσει το Σώμα για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Η συζήτηση θα διεξαχθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών ενώ δικαίωμα τοποθέτησης έχει και ο υπουργός Εξωτερικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.