Υπέρ της απόδοσης των πρώην διαλυτηρίων πλοίων στον Δήμο ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής

Υπέρ της απόδοσης των πρώην διαλυτηρίων πλοίων στον Δήμο ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής

Kερδίζει διαρκώς έδαφος η πρόταση της Περιφέρειας Αττικής για τη απόδοση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση των χώρων ανάπτυξης των πρώην διαλυτηρίων πλοίων (Μπακοπούλου- Σάββα) στην Ελευσίνα.

Με την υλοποίηση της πρότασης θα ανοίξει η πόλη στη θάλασσα, θα οριοθετηθεί το παράλιο τόξο και θα δημιουργηθούν όροι βιώσιμης ανάπτυξης του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής διερευνά ήδη το θέμα και αναμένεται να αποφανθεί την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ κρίσιμη αναμένεται στη συνέχεια και η απόφαση-παρέμβαση του υπουργού Υποδομών Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, χαρακτήρισε το ζήτημα «κρίσιμο και απαραίτητο» για την Ελευσίνα, καθώς ανταποκρίνεται και «στην ανάγκη βελτίωσης της περιβαλλοντικής και αισθητικής όψης της Ελευσίνας -που όπως είναι γνωστό- θα είναι το 2021 η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Σημείωσε δε, ότι αντίστοιχες προτάσεις οι οποίες έγιναν αποδεκτές από την κυβέρνηση, επεβλήθησαν από τους Δήμους Πατραίων και Αλεξανδρουπόλεως.

Η Περιφέρεια Αττικής, υπογραμμίζει ο κ. Βασιλείου, συμφωνεί με το αίτημα του Δήμου Ελευσίνας για την παραχώρηση και των δυο αυτών χώρων στην τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να ανοίξει για τους πολίτες το «κλειστό» παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας, λόγω διάφορων δραστηριοτήτων, όπως τα δυο ανενεργά διαλυτήρια: του Μπακόπουλου (σε μια εντελώς καθαρή παραλία) και του Σάββα (σε μια απολύτως ρυπασμένη περιοχή).

Την ενεργοποίηση της Αυτοδιοίκησης πυροδότησε το αίτημα επενδυτή για την παραχώρηση του χώρου για ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες. Η Περιφέρεια αντιπροτείνει «μια ρεαλιστική και απόλυτα εφαρμόσιμη πρόταση για τη μεταφορά κάθε μορφής ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας στην βιομηχανική περιοχή, η οποία βρίσκεται εντός, αλλά και πέριξ των ναυπηγείων Ελευσίνας, ώστε να επιλυθεί και οριστικά το πραγματικό πρόβλημα της χωροθέτησης τέτοιων δραστηριοτήτων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.