Συνάντηση Α.Τζιτζικώστα με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Χόιτ Μπράιαν Γι

Συνάντηση Α.Τζιτζικώστα με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Χόιτ Μπράιαν Γι

Σημαντικούς τομείς, όπως την ενίσχυση της ελληνοαμερικανικής επιχειρηματικής συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας και της τεχνολογίας έθιξαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, και ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, σε συνάντηση που είχαν στην έδρα της Περιφέρειας, παρουσία της γενικής προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Ρεμπέκα Φονγκ (Rebecca Fong), στην έδρα της περιφέρειας

Ο ίδιος αποτελεί αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις των ΗΠΑ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα στην 83η ΔΕΘ το 2018, κάτι που, όπως τόνισαν οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Γι, αναμένεται να ενισχύσει την πολύ καλή επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Εξάλλου, ο κ. Τζιτζικώστας έκανε εκτενή αναφορά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Κεντρικής Μακεδονίας σε τομείς όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, η αγροτική οικονομία, η εφοδιαστική αλυσίδα και οι νέες τεχνολογίες.

Επίσης συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν στην Κεντρική Μακεδονία και το γεωστρατηγικό της ρόλο στα Βαλκάνια και τη νοτιοανατολική Ευρώπη. Σ΄ αυτό το πλαίσιο, οι δύο άνδρες υπογράμμισαν την κοινή τους πεποίθηση για την ανάγκη ενδυνάμωσης των διπλωματικών προσπαθειών για τη διασφάλιση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Δείτε τη φωτογραφία:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.