Επίθεση προς τη Δικαιοσύνη από τον υπ. Επικρατείας Χ.Βερναρδάκη

Επίθεση προς τη Δικαιοσύνη από τον υπ. Επικρατείας Χ.Βερναρδάκη

Σφοδρή επίθεση προς τη δικαιοσύνη εξαπολύει και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

«Δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, που ένας υπερσυντηρητικός θύλαξ μέσα στη Δικαιοσύνη στην πραγματικότητα επιχειρεί να επέμβει στη νομοθετική και πολιτική εξουσία» επισημαίνει σε συνέντευξη του. Και προσθέτει: «Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, η Δικαιοσύνη χάνει σε κύρος και σε αξιοπιστία».

Αναλυτικά η απάντησή του σε ερώτηση για τη δικαιοσύνη: «Ένα μέρος της δικαστικής εξουσίας εκδίδει περισσότερο «πολιτικές» αποφάσεις, θέλοντας να εμπλακεί άμεσα στο πεδίο της παραγωγής τους. Δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, που ένας υπερσυντηρητικός θύλαξ μέσα στη Δικαιοσύνη στην πραγματικότητα επιχειρεί να επέμβει στη νομοθετική και πολιτική εξουσία, υπερβαίνοντας κάθε αρχή διάκρισης των εξουσιών και μεταμφιέζοντάς την σε σύμφυση μεταξύ των εξουσιών. Συνήθως, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, η Δικαιοσύνη χάνει σε κύρος και σε αξιοπιστία. Προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, γιατί γίνεται ανοικτά “πολιτικοποιημένη”, “ταξική” και “κοινωνικά άδικη”. Και άρα απονομιμοποιείται».

Επίσης, ο υπουργός Επικρατείας επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας: «Η αξιωματική αντιπολίτευση αγωνίζεται να επιστρέψει στους κύκλους της διαπλοκής και του βαθέως συστήματος όσα η κυβέρνηση αφαιρεί από αυτούς. Η μάχη είναι μεγάλη και θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη. Κάθε δημόσια δομή που καταφέρνει η κυβέρνηση βήμα-βήμα να ανασυντάξει είναι παράλληλα και μια καταστροφή μιας δομής διαπλοκής και αθέμιτης οικονομικής συναλλαγής. Η στάση της ΝΔ επομένως είναι μια στάση απόλυτης ταξικής μεροληψίας υπέρ των λίγων και “πονηρών”».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά τη στάση της κυβέρνησης, υπογραμμίζει ότι «εμείς θέλουμε και αγωνιούμε καθημερινά ώστε να επιστρέψουμε στην κοινωνία όσα στερήθηκε με τη λιτότητα και τη συρρίκνωση της δημοκρατίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.