Κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την δικαιοσύνη

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την δικαιοσύνη

Στο κόκκινο βρίσκεται το πολιτικό θερμόμετρο μετά την παρέμβαση της ένωσης Δικαστών και εισαγγελέων που κατηγόρησε ευθέως σήμερα την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να υλοποιήσει ένα σχέδιο χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από παρακράτος και έμμισθους κονδυλοφόρους.

Μετά την καταγγελία της ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η ΝΔ κάλεσε τον Πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του για να σταματήσει αυτός ο ολισθηρός δρόμος και παράλληλα κάλεσε σε εγρήγορση όλους τους Έλληνες πολίτες με αναφορές και στην αυριανή επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας!

«Όταν οι Έλληνες δικαστές αισθάνονται διαρκείς παρεμβάσεις από την κυβερνητική εξουσία, η Δημοκρατία στη χώρα μας δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο. Η κοινωνία έχει ανάγκη από μια ισχυρή και ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, ικανή να προστατέψει τους πολίτες και να αποδώσει το δίκαιο.

Ο κ. Τσίπρας, έστω και τώρα, πρέπει να συνειδητοποιήσει τις βαριές του ευθύνες και να σταματήσει τον ολισθηρό δρόμο της χειραγώγησης της ελληνικής Δικαιοσύνης» επεσήμανε χαρακτηριστικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κουμουνδούρου: Είστε το μακρύ χέρι της ΝΔ

Η απάντηση της κυβέρνησης δόθηκε αρχικά με μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια ανακοίνωση σε πολύ υψηλούς τόνους και με ευθείες βολές σε βάρος της Ένωσης Δικαστών και εισαγγελέων καθώς απέδωσε πολιτικά κίνητρα στην παρέμβαση της και την κατηγόρησε ότι ανέλαβε ανοικτά την υπεράσπιση της ΝΔ!

«Τα ερωτήματα, όμως, παραμένουν: οι δικαστές και οι ενώσεις τους τι ρόλο θα παίξουν στη μεγάλη προσπάθεια για την ανασύνταξη της χώρας; Θα αποδίδουν δικαιοσύνη ή θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως μακρύ χέρι της Νέας Δημοκρατίας και του διεφθαρμένου παλιού πολιτικού συστήματος; Ας ξέρουν όμως αυτό: εκτός από παραδικαστικά κυκλώματα, αντιδραστικούς και συνοδοιπόρους της Ν.Δ., το δικαστικό σώμα έχει και δικαστές που τιμούν το λειτούργημα και τους όρκους τους» ανέφερε μεταξύ άλλων το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Ένωση θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλή όταν απευθύνεται στην Αριστερά για τη Δημοκρατία.

Παρέμβαση και από το Μαξίμου

Οι πρωτοφανείς κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης δεν σταμάτησαν όμως εκεί. Συνεχίστηκαν και με την παρέμβαση που έκανε το Πρωθυπουργικό Γραφείο το οποίο για να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης απέδωσε ουσιαστικά την παρέμβαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σε μια προσπάθεια κάλυψης του Βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου.

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ως επαγγελματικό σωματείο, καλό θα ήταν να μην παρασύρεται σε ρόλο γραφείου τύπου της ΝΔ» ανέφερε το Πρωθυπουργικό Γραφείο και στην ανακοίνωση του και σημείωσε: «Η ίδια η ΝΔ όμως και ιδιαίτερα ο κος Μητσοτάκης οφείλουν να απαντήσουν ευθέως για τον πρώην υπουργό και στενό του συνεργάτη:
Έδωσε ο κύριος Αθανασίου χάρη σε έμπορο κοκαΐνης;
Ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη συνεργάτες του μετά από καταθέσεις για πιθανό χρηματισμό;»

ΠΑΣΟΚ: Με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας

Οι στοχευμένες επιθέσεις στη δικαιοσύνη από την Κυβέρνηση δεν αφορούν μόνο της Δικαιοσύνη αλλά κάθε ανεξάρτητη αρχή και εξουσία αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ το οποίο σημειώνει με έμφαση ότι με ευθύνη της κυβέρνησης υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας στη Χώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τον τελευταίο καιρό, όλες οι Ενώσεις των δικαστών όλων των κλάδων, έχουν επισημάνει τις μεθοδικές και στοχευμένες επιθέσεις στη δικαιοσύνη από την Κυβέρνηση. Με στόχο τη χειραγώγηση και την αιχμαλωσία των δικαστών και της δικαιοσύνης. Αυτές οι επιθέσεις δεν αφορούν μόνο τη δικαιοσύνη, αλλά κάθε Ανεξάρτητη αρχή και εξουσία. Καθεστωτικές λογικές και πρακτικές. Τελικά με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας στον τόπο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.