ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ο Α.Λοβέρδος για το λαθραίο πλοίο στα Χανιά

Ο Α.Λοβέρδος για το λαθραίο πλοίο στα Χανιά

«Οι απαντήσεις όλων των υπουργών, σήμερα και του υπουργού Ναυτιλίας, επιβεβαιώνουν το συμπέρασμά μας: το εμπόρευμα του ουκρανικού πλοίου που ακινητοποιήθηκε στα Χανιά ήταν λαθραίο». Την επισήμανση αυτή κάνει σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, μετά την απάντηση που έλαβε σε σχετική του ερώτηση, από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, σχετικά με το εμπόρευμα του ουκρανικού πλοίου το οποίο είχε ακινητοποιηθεί στην Παλιόχωρα Χανίων.

Όπως προσθέτει ο κ.Λοβέρδος, «ο υπουργός Ναυτιλίας επιβεβαιώνει και αυτός πως η εισαγωγική εταιρεία στο Λίβανο είναι υπαρκτή αλλά δεν έχει καμία σχέση με τα δήθεν αποσταλθέντα σε αυτή τσιγάρα. Ταυτοχρόνως, ούτε και στην απάντησή του ο υπ.Ναυτιλίας δηλώνει να έχει εκδηλωθεί το ενδιαφέρον της εξαγωγικής εταιρείας από το Μαυροβούνιο για το εμπόρευμα που απέστειλε. Εμπόρευμα λοιπόν ελληνικής καπνοβιομηχανίας, όπως μας επιβεβαίωσε το υπουργείο Οικονομικών, μένει στα αζήτητα. Οι εξαγωγείς χάθηκαν και οι εισαγωγείς δηλώνουν πως δεν έχουν ιδέα! Κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια μένουν στον αέρα!»

Με αυτά τα δεδομένα, ο κ.Λοβέρδος σημειώνει ότι «οι ισχυρότατες αυτές ενδείξεις συγκροτούν τον ορισμό της λαθρεμπορίας. Συμπληρώνονται μάλιστα και από τις υπόλοιπες εξίσου ισχυρές ενδείξεις που έχουν καταγράψει οι τελωνειακές αρχές, περί ανασφάλιστου εμπορεύματος, ύποπτης όψης του εμπορεύματος κλπ».
Έτσι, επανέρχεται ζητώντας δύο διευκρινίσεις από τον υπουργό Ναυτιλίας κ.Π. Κουρουμπλή:

1.Με ποιά στοιχεία απέκλεισε την λαθρεμπορία σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89

2.Τι ακριβώς εννοούσε όταν, απαντώντας στις απλές και ήπιες αρχικές μας ερωτήσεις, μας έλεγε πως θα τρίβουμε τα μάτια μας!

Συλλογικά η Κυβέρνηση στο θέμα του λαθρεμπορίου τσιγάρων είναι εκτεθειμένη. Και τα κίνητρά της σιγά σιγά γίνονται προφανή.

Διαβάστε εδώ την απάντηση

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

document

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.