Τη Δευτέρα θα αποφασίσουν στη ΔΗΜΑΡ για τη στάση τους

Τη Δευτέρα θα αποφασίσουν στη ΔΗΜΑΡ για τη στάση τους

Τη Δευτέρα το απόγευμα (18.00), στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ αναμένεται να καθοριστεί η τελική στάση του κόμματος, σχετικά με το νέο πακέτο μέτρων, κατά την ψηφοφορία, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη, ενώ το σχετικό νομοσχέδιο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα.

Η θέση της ΔΗΜΑΡ παραμένει αμετάβλητη για τα εργασιακά και, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, αυτό επανέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο είχε χθες το απόγευμα δεκάλεπτη τηλεφωνική συνομιλία.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Κουβέλης την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, η οποία συνήλθε για τον προϋπολογισμό, η συζήτηση των δύο ανδρών, έγινε σε καλό κλίμα και δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα επικοινωνία σύντομα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε στον πρωθυπουργό τη σταθερή θέση του κόμματος για τα εργασιακά, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια διαπραγμάτευσης, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις Ευρωπαίων παραγόντων τις τελευταίες ώρες.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ συζητήθηκε και η στάση των βουλευτών στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης, χωρίς να ληφθεί, πάντως, απόφαση, καθώς η Κεντρική Επιτροπή θα καθορίσει τη στάση του κόμματος.

Σύμφωνα με ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της αποχής, καθώς δεν συνάδει με την πολιτική κουλτούρα της Αριστεράς. Τα ίδια στελέχη υπογραμμίζουν ότι «η ΔΗΜΑΡ έχει συμφωνήσει με τα δημοσιονομικά και έχει αντιρρήσεις μόνο με τα εργασιακά».

Όσον αφορά τον Προϋπολογισμό, στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος υπήρξε θετική προσέγγιση, ωστόσο καταγράφηκαν επιφυλάξεις σε ορισμένα σημεία, τα οποία θα επιδιωχθεί να αναδειχθούν, κατά την επεξεργασία στην Επιτροπή Οικονομικών το Σαββατοκύριακο και στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη Πέμπτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.