ΣΥΡΙΖΑ: “Τα μνημονιακά μέτρα δεν πρέπει να ψηφιστούν”

ΣΥΡΙΖΑ: “Τα μνημονιακά μέτρα δεν πρέπει να ψηφιστούν”

«Τα μνημονιακά μέτρα δεν πρέπει να ψηφιστούν, δεν θα εφαρμοστούν», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την κρίση στην κυβέρνηση, αλλά και τα νέα μέτρα.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κόμματος, «η κυβερνητική κρίση αντανακλά τη χρεοκοπία της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της. Του πρωθυπουργού, που ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη, δηλώνοντας την υποταγή του στην κα Μέρκελ, χωρίς να διατυπώνει την παραμικρή εναλλακτική πρόταση έναντι των κατεδαφιστικών μέτρων που υπαγορεύουν οι δανειστές. Του κ. Βενιζέλου, ενός εκ των βασικών εμπνευστών των προηγούμενων μνημονίων, του οποίου τις μεταπτώσεις από ιεροκήρυκα υπέρ του μνημονίου σε λάβρο “εχθρό” πτυχών του κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει. Του κ. Κουβέλη, του οποίου η “υπευθυνότητα” υπαγορεύει να ψηφιστεί ο πιο βάρβαρος προϋπολογισμός λιτότητας και να καταψηφιστούν μέρη του νέου μεσοπρόθεσμου».

Και υπογραμμίζει ότι την προσεχή εβδομάδα στη Βουλή «θα κριθεί η στάση όλων των βουλευτών που τώρα εμφανίζονται υποστηρικτές του λαού και των συμφερόντων του. Η καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του προϋπολογισμού αποτελεί τη μόνη στάση αξιοπρέπειας και ευθύνης απέναντι στη χώρα».

«Τα μνημονιακά μέτρα δεν πρέπει να ψηφιστούν, δεν θα εφαρμοστούν. Ο λαός θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του, στηρίζοντας μια νέα εναλλακτική στρατηγική για τη χώρα, στη βάση της φορολόγησης του πλούτου και της αναδιανομής του, του δημόσιου ελέγχου του τραπεζικού συστήματος, της στήριξης της εργασίας και του κοινωνικού κράτους, της προστασίας των ασθενέστερων στρωμάτων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.