ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΠΑΣΟΚ υπό διάλυση από… συντροφικά μαχαιρώματα

ΠΑΣΟΚ υπό διάλυση από… συντροφικά μαχαιρώματα

Βαραίνει συνεχώς το κλίμα στην Ιπποκράτους καθώς μετά την ένταση που επικράτησε στην κοινοβουλευτική επιτροπή της Τετάρης και την αποχώρηση των Ξενογιαννακοπούλου και Κασσή, οι ηχηρές παρεμβάσεις στελεχών συνεχίζονται. Ιδιαίτερης σημασίας είναι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτη Ξυνίδη και περιγράφει τις έντονες προσωπικές διαφωνίες και αντιπαραθέσεις μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που έφεραν το κόμμα στα πρόθυρα της κατάρρευσης. «Φοβούμαι ότι οδηγούμαστε μαθηματικά στη διάλυση», δηλώνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Ο Ξυνίδης για τα συντροφικά μαχαιρώματα

«Ο Βενιζέλος ήθελε να γίνει αρχηγός και αφού δεν τα κατάφερε στα ίσια υπονόμευσε τον Παπανδρέου. Ο Λοβέρδος ήθελε και αυτός να γίνει αρχηγός και το είπε, θυμώνοντας τον Βενιζέλο, αλλά στο τέλος αγκαλιάστηκαν με τον Βενιζέλο, προκειμένου να τελειώνουν με τον Παπανδρέου. Στη συνέχεια και όταν έριξαν τον Παπανδρέου, έγινε πολέμιος του Βενιζέλου και όταν είδε ότι δεν τον έπαιρνε, αποφάσισε να κάνει δικό του κόμμα (αλλά δεν το λέει ακόμη για να μην τον πουν προδότη και χρεωθεί τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ). Ο Χρυσοχοίδης ήθελε να γίνει αρχηγός, αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι έπρεπε να αγκαλιαστεί με τον Λοβέρδο, που τα είχε βάλει με τον Βενιζέλο και να ενώσουν τις δυνάμεις τους» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σωκράτης Ξυνίδης.

Ενώ για τον Κώστα Σκανδαλίδη αναφέρει ότι είναι ο πιο πονηρός από όλους αφού «ξέχασε (…) την αποστροφή του για τον Παπανδρέου από τη στιγμή που έγινε υπουργός (…) και την κατάλληλη στιγμή άδειασε τον Παπανδρέου και το έπαιξε συνεταίρος του Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ. Μέχρι να ψιλοστραβοπατήσει ο Βενιζέλος (…) Βεβαίως τώρα θέλει να γίνει αρχηγός». Δείτε αναλυτικά τα όσα γράφει ο Σωκράτης Ξυνίδης.

Χρυσοχοϊδης: Οδηγούμαστε στη διάλυση

«Φοβούμαι ότι οδηγούμαστε μαθηματικά στη διάλυση» όπως πάμε παρά τις προσπάθειες που γίνονται από ορισμένους από εμάς να μην οδηγηθούμε εκεί», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υποστήριξε πως ο πρόεδρος του κόμματος, Ευ. Βενιζέλος έχει κάνει κρίσιμα λάθη που έχουν οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε στρατηγικά αδιέξοδα. Εκανε μάλιστα λόγο για «αστοχίες» κυρίως όσον αφορά στην στάση που τήρησε το κόμμα απέναντι στην κρίση μετά τις εκλογές. Εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για τα νέα μέτρα εκτίμησε πάντως ότι τελικά «Θα επικρατήσει η κοινή λογική» και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει τα μέτρα.

Επανέρχονται Ξενογιαννακοπούλου – Παραστατίδης

«Δεν ψηφίζω τα μέτρα, δεν παραδίδω την έδρα» ξεκαθάρισε σήμερα, Παρασκευή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παραστατίδης σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1. «Η συνέπεια δεν παραδίδεται στην ασυνέπεια, παρατήρησε ερωτηθείς τι θα πράξει σε περίπτωση που τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας».

Στο μεταξύ, ένα 24ωρο μετά την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επιρρίπτει μεγάλες ευθύνες στην ηγεσία του κόμματος, το οποίο χαρακτηρίζει «παράρτημα ευρύτερης κεντροδεξιάς». «Το ΠΑΣΟΚ το πονάω. Το ΠΑΣΟΚ που έφυγα δεν είναι το ΠΑΣΟΚ για το οποίο έχω αγωνιστεί και έχω παλέψει τόσα χρόνια. Κομμάτι ευρύτερης κεντροδεξιάς είναι το ΠΑΣΟΚ. Η ηγεσία έχει μεγάλη ευθύνη, για μια διαδικασία που συρρικνώνει το ΠΑΣΟΚ σε συντηρητικοποίηση» δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Η πολιτική διαπραγμάτευση γίνεται στην αρχή, δυστυχώς είναι σα να μην έγιναν εκλογές. Είχα την ελπίδα και την προσδοκία για αλλαγή πολιτικής. Εγκαταλείφθηκε ο στόχος για πολιτική επαναδιαπραγμάτευση. Ήταν πιστεύω και επιλογή όχι μόνο αδυναμία» επισήμανε και τόνισε: «δεν έπρεπε να έρθει αυτό το πακέτο όπως ήρθε. Σε μερικούς μήνες θα είμαστε στο ίδιο αδιέξοδο. Έχουμε εγκλωβιστεί στην ευρωπαϊκή σκηνή και θα αναβάλλονται οι αποφάσεις μέχρι τις γερμανικές εκλογές του χρόνου τέτοια εποχή».

Οι δηλώσεις της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου προκάλεσαν την αντίδραση και του Οδυσσέα Κωνσταντόπουλου, ο οποίος μιλώντας στον Σκάι χαρακτήρισε την Ξενογιαννακοπούλου «κρατικοδίαιτη». «Περνούσε από θέση σε θέση επί 30 χρόνια και έστειλε τα απόνερα σε εμάς να τα διαχειριστούμε», σημείωσε.

Για το σχόλιο του Σωκράτη Ξυνίδη για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι «όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει», υπενθυμίζοντας ότι ο Ξυνίδης δεν έθεσε υποψηφιότητα για βουλευτής στις εκλογές. «Δεν άντεξαν στα δύσκολα και έφυγαν, εμείς αντέχουμε στα δύσκολα, και δε θα γίνουμε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε.

Στο μεταξύ, χθες, η πρώην βουλευτής Κατερίνα Μπατζελή έθεσε ανοιχτά θέμα αλλαγής ηγεσίας, ενώ την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση ζήτησε εκ νέου η Αριστερή Πρωτοβουλία, προειδοποιώντας την ηγετική ομάδα πως αν συνεχίσει «αυτάρεσκα» στις ίδιες πολιτικές, «πολύ σύντομα θα βρεθεί μόνη της».

Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός, Πάνος Μπεγλίτης, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ άφησε αιχμές σε όσους βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ διαφωνούν με την πολιτική της ηγεσίας ή αποχωρούν από το κόμμα. «Στο ΠΑΣΟΚ υπερασπιζόμαστε με όρους εθνικής ευθύνης το πρόγραμμα και τις θέσεις μας. Δε θα σώσουν την ψυχή τους όσοι αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ και όσοι διαφωνούν. Έχουν βεβαρημένη την ψυχή τους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.