Μέγαρο Μαξίμου: Σε εξέλιξη η σύσκεψη για τις πυρκαγιές

Μέγαρο Μαξίμου: Σε εξέλιξη η σύσκεψη για τις πυρκαγιές

Σε εξέλιξη η σύσκεψη για τις πυρκαγιές στο Μαξίμου με επίκεντρο το θέμα των πυρκαγιών…

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη είναι σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, προκειμένου να εκτιμηθούν οι εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα ανά την επικράτεια.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, του υπουργού Επικράτειας Αλέκου Φλαμπουράρη, του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, του κυβερνητικού Εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου καθώς και του αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πέταξε πάνω από τα καμένα και συνομίλησε με τους πυροσβέστες.

«Να εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση και ευγνωμοσύνη. Την απέραντη ευγνωμοσύνη εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας και θέλω να πιστεύω για λογαριασμό ολόκληρου του ελληνικού λαού για τη σκληρή προσπάθεια που καταβάλλετε όλες αυτές τις μέρες. Γνωρίζω ότι πολλοί από εσάς βρίσκεστε για τέσσερα συνεχόμενα μερόνυχτα εδώ, αλλά καταφέρατε κάτι πολύ σημαντικό: να περιορίσετε μία καταστροφική πυρκαγιά, ευτυχώς δεν έχουμε θύματα, ανθρώπινες ζωές. Έχουμε τον περιορισμό της καταστροφής μέσα από τις υπεράνθρωπες προσπάθειές σας. Χρειάζεται εγρήγορση. Σας ευχαριστούμε θερμά για ό,τι κάνετε» είπε.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους εθελοντές και τους κατοίκους που χωρίς πανικό έδωσαν μια σκληρή μάχη. «Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα για τις αναζωπυρώσεις. Η εικόνα είναι αυτή μιας απόλυτα ελεγχόμενης κατάστασης» είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και πρόσθεσε: «Η καταστροφή είναι σε έκταση περιορισμένη, γύρω στα 15.000 στρέμματα. Η αντίστοιχη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του 2009, που ξεκίνησε από το Σέσι και έφτασε στο Γραμματικό, έκαψε 150.000 στρέμματα, δηλαδή είναι 10 φορές μικρότερη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.