ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Βολές» Κ. Γάβρογλου σε Κ. Μητσοτάκη για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων

«Βολές» Κ. Γάβρογλου σε Κ. Μητσοτάκη για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γάβρογλου απάντησε με σκληρό τρόπο στις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη περί την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο απαιτεί συνταγματική αναθεώρηση και να «μην πετροβολεί» τα δημόσια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

«Δεν σας φαίνεται λίγο περίεργο να μιλάς με φοιτητές δημόσιου πανεπιστημίου και το πρώτο που τους λες να είναι «θα ιδρύσω ιδιωτικά»; Υπάρχει, ξέρετε, κι ένα θέμα ψυχολογίας. Μιλάς με αυτούς τους φοιτητές οι οποίοι έχουν δώσει το παν για να είναι στο δημόσιο πανεπιστήμιο, έχουν πάει εκεί που θέλουν να πάνε και έρχεσαι και τους λες: «παιδιά, εκεί έχει παραβατικότητα, πρέπει να συνδεθεί και με την αγορά εργασίας και θα ιδρύσω και ιδιωτικά πανεπιστήμια». Κατ’ αρχήν τι σημαίνει «θα ιδρύσω ιδιωτικά πανεπιστήμια»; Υπάρχει κι ένα Σύνταγμα, ξέρετε. Θα «ιδρύσω»; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα» είπε ο κ. Γαβρόγλου, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφο.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Παιδείας ισχυρίστηκε ότι «η σύνδεση με την κοινωνία, την εξωστρέφεια, είναι πράγματα που τα έχουμε πει τόσες φορές και τα εντάξαμε στον Νόμο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», ο οποίος και ψηφίστηκε.

«Αλλά ξέρετε, δεν μπορεί τα πανεπιστήμια να απεμπολήσουν τη δυνατότητα της γνώσης ως κάτι αυτοτελές» συμπλήρωσε ο ίδιος, αναφέροντας παράλληλα ότι τα περί «ιδιωτικών πανεπιστημίων με όρους και προϋποθέσεις» τα ακούει εδώ και δεκαετίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Υπάρχουν και ορισμένα θέματα τάξης, πολιτικής τάξης και πολιτικής κουλτούρας. Υπάρχει μία πολύ σοβαρή πρόκληση κι αυτή είναι η εξής: θα διεκδικήσουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο; Αυτό που υπερηφανευόμαστε ότι είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη; Αυτό που με τόσα λίγα χρήματα κατάφερε να σταθεί στα χρόνια της κρίσης; Που παίρνουν τα ερευνητικά προγράμματα και που βγάζουν αυτούς τους επιστήμονες; Πως γίνονται όλα αυτά; Μεταφυσικά γίνονται;» ανέφερε ο ίδιος, και ολοκλήρωσε λέγοντας: ,Εγώ λέω να διεκδικήσουμε τη βελτίωση του δημόσιου Πανεπιστημίου. Και αν ο κύριος Μητσοτάκης μπορέσει να αλλάξει το Σύνταγμα και του επιτραπεί να κάνει αυτά που λέει ότι θα κάνει, προφανώς δεν θα του απαγορεύσει κανείς να τα κάνει. Αλλά εμείς λέμε ότι είμαστε υπέρ του δημόσιου πανεπιστημίου και πάρα πολύς κόσμος σε αυτήν την κοινωνία είναι υπέρ του δημόσιου πανεπιστημίου. Ας το υπερασπιστούμε κι ας μην το πετροβολάμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.