ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δ.Παπαδημούλης: «Η ΕΕ και η Ευρωζώνη χρειάζονται ένα διαφορετικό μοντέλο πολιτικής διακυβέρνησης»

Δ.Παπαδημούλης: «Η ΕΕ και η Ευρωζώνη χρειάζονται ένα διαφορετικό μοντέλο πολιτικής διακυβέρνησης»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη χρειάζονται ένα διαφορετικό μοντέλο πολιτικής διακυβέρνησης» γράφει, σε άρθρο του, στη γαλλική ιστοσελίδα ενημέρωσης Mediapart, ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, με θέμα την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Μακρόν στην Ελλάδα και την ανάγκη αλλαγής της πολιτικής ατζέντας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ.

Ο κ. Παπαδημούλης, στο άρθρο του, σημείωσε ότι «οι παρεμβάσεις Μακρόν αποτυπώνουν τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί εντός της Ευρωζώνης και της ΕΕ με στόχο την εμβάθυνση της δημοκρατίας, την ενίσχυση της διαφάνειας και της συλλογικότητας στον τρόπο λήψης αποφάσεων και στην αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής», προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ήδη από την πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης, είχε ασκήσει εποικοδομητική κριτική ως προς τη δομή, τον τρόπο λειτουργίας και την αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις».

Αναφορικά με το ζήτημα της τρίτης αξιολόγησης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «οι θέσεις Μακρόν αποτυπώνουν τις θέσεις, αλλά και τις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης», επισημαίνοντας ότι η γαλλική πλευρά θέλει η Ελλάδα «να γυρίσει σελίδα», επιδιώκοντας τη «γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός του 2017, την εκκίνηση της αντίστροφης μέτρησης για την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία, την εκλογίκευση των αιτημάτων και της συνολικής στάσης του ΔΝΤ, καθώς και την αποτελεσματική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

Τέλος, ο Δημήτρης Παπαδημούλης στάθηκε και στο ζήτημα της μεγάλης δυσαρέσκειας των Ευρωπαίων πολιτών απέναντι στους Ευρωπαίους ηγέτες, στον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις «πίσω από κλειστές πόρτες» και στην εμμονική έμφαση που δίνεται «στις τεχνικές λεπτομέρειες και όχι στα ουσιώδη», υπογραμμίζοντας ότι η γαλλική πολιτική ηγεσία «πρέπει να αναλάβει ενεργό ρόλο στην προσπάθεια αλλαγής της πολιτικής ατζέντας στην Ευρώπη», τόσο στο θέμα της ενίσχυσης της δημοκρατίας και της αλλαγής της οικονομικής πολιτικής, όσο και στη «θωράκιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.