ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ν.Βούτσης: Προανήγγειλε την ίδρυση «Μουσείου της Δημοκρατίας»

Ν.Βούτσης: Προανήγγειλε την ίδρυση «Μουσείου της Δημοκρατίας»

Μουσείο της Δημοκρατίας το οποίο θα έχει «παγκόσμιους και διεθνείς ορίζοντες» προανήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης…

Προαναγγέλλοντας την ίδρυση «Μουσείου της Δημοκρατίας», ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, τίμησε σε ειδική τελετή, στην Ολομέλεια της Βουλής, την παγκόσμια ημέρα της Δημοκρατίας και παράλληλα την ημέρα Εθνικής Μνήμης για την καταστροφή του Μικρασιάτικου Ελληνισμού.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως το «Μουσείο της Δημοκρατίας» θα έχει «παγκόσμιους και διεθνείς ορίζοντες», τονίζοντας ότι «τις προσεχείς μέρες το Προεδρείο της Βουλής θα αναλάβει πρωτοβουλία, η οποία θα εξελιχθεί εντός και εκτός Βουλής, ώστε αυτή η ιδέα να μετουσιωθεί σε πράξη, στο κέντρο της Αθήνας».

«Δυο ηγέτες, Ομπάμα και Μακρόν, στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων, εξήραν την ιδιαίτερη σημασία που έχει η χώρα μας για την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας» επεσήμανε ο πρόεδρος της Βουλής, δίνοντας έμφαση στις αναφορές τους, κατά την επισκέψή τους στην Αθήνα, για τη σημαντική συμβολή που είχε σε παγκόσμια κλίμακα η Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς την «λίκνο της Δημοκρατίας».

«Με αφορμή την υπονόμευση και τον ανταγωνισμό που δέχεται αυτό το πολίτευμα, από οικονομικά, θρησκευτικά ή πολιτικά συστήματα στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, έχει μεγάλη σημασία η ίδρυση τέτοιου μουσείου, στο οποίο θα μαζευτούν στοιχεία, αντικείμενα, πηγές, θα γίνει ερευνητικό έργο και θα αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη» υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην προσφορά της Ελλάδας, που αναγνωρίζεται παγκόσμια για την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε από την πλευρά του και ο Δημήτρης Κρεσμαστινός, Ε’ αντιπρόεδρος της Βουλής. Με ομιλίες από εκπροσώπους όλων των κομμάτων και με ενός λεπτού σιγή, τιμήθηκε και η μέρα μνήμης της γενοκτονίας του Μικρασιάτικου Ελληνισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.