ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τι λέει ο Στ. Κοντονής για την αποφυλάκιση του δολοφόνου της 32χρονης Δώρας

Τι λέει ο Στ. Κοντονής για την αποφυλάκιση του δολοφόνου της 32χρονης Δώρας

Διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα που ήθελαν το δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη να έχει αποφυλακιστεί με τις ευεργετικές διατάξεις του «νόμου Παρασκευόπουλου» έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, κάνοντας, παράλληλα, λόγο για «παραπληροφορηση».

Ο κ. Κοντονής υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της άτυχης 32χρονης δεν είχε αποφυλακιστεί με το «νόμο Παρασκευόπουλου», αλλά επειδή είχε ήδη εκτίσει τα 3/5 της ποινής του και θα αποφυλακιζόταν ούτως ή άλλως σύμφωνα με την νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι «προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, γίνεται γνωστό ότι ο κατηγορούμενος για τη φρικτή δολοφονία στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών φυλακίστηκε το 2011 και τιμωρήθηκε αρχικά με ποινή 20 ετών, και τελεσίδικα, το 2017 με ποινή 12 ετών, με την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης είχε ήδη συμπληρώσει τις προϋποθέσεις της συνήθους υφ’ όρον απόλυσης κατ’ άρθρα 105 επ. Ποιν. Κώδικα, δηλ. τα 3/5 της ποινής του, καθώς είχε ήδη εκτίσει 9 χρόνια ποινής».

Ο κ. Κοντονής κατέληξε λέγοντας ότι «κατόπιν τούτου η αποφυλάκισή του, στις 15.6.2017, ήταν δεδομένη. Στην περίπτωση αυτή η εφαρμογή των ν. 4322/2015 και ν. 4411/2016 παρήλκε. Ελπίζουμε η παραπληροφόρηση να σταματήσει εδώ».

Διαψεύδει και το Μαξίμου

Κατηγορηματικά και με ειρωνικό τρόπο διέψευσε το Μέγαρο Μαξίμου την πληροφορία ότι ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη αποφυλακίστηκε με βάση τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Με μία σκωπτική ανακοίνωση και κινούμενο στη γραμμή που είχε χαράξει νωρίτερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού κάνει λόγο για fake news, τα οποία μάλιστα αποδίδει ευθέως σε επικοινωνιακή προσπάθεια της ΝΔ να αποπροσανατολίσει από τη συζήτηση για τα Paradise Paper!

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Μαξίμου έχει ως εξής: «Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντιπρόεδρός της, Άδωνις Γεωργιάδης, “αποκάλυψαν” ότι ο φερόμενος ως δολοφόνος της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη είχε αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Είχε προηγηθεί από τους ίδιους κυνηγούς μαγισσών, η “αποκάλυψη” ότι με τον ίδιο νόμο είχαν αποφυλακιστεί ο φερόμενος ως δολοφόνος του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου, όπως και οι δράστες της ληστείας και της κακοποίησης με ηλεκτρικό σίδερο ογδονταπεντάχρονης γυναίκας. Και στις τρεις περιπτώσεις ψεύδονται. Απόλυτα, συνειδητά, και ασύστολα. Παρατηρούμε, πάντως, ότι οι εγκληματίες “που απελευθέρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ” πολλαπλασιάζονται όσο πολλαπλασιάζονται οι αποκαλύψεις των offshore. Προφανώς, για να αποφύγει την πολιτική κόλαση, στην οποία οδηγούν οι φορολογικοί παράδεισοι, η Δεξιά της οικογένειας Μητσοτάκη χώνεται μέχρι το λαιμό στο καθαρτήριο των fake news».

Το ιστορικό του 58χρoνου δολοφόνου

-Συνελήφθη και προφυλακίστηκε το 2011 για «αγορά και κατοχή ναρκωτικών από κοινού (37,5 κιλά) από μη τοξικομανή». Από εκείνη τη μέρα άρχισε να μετρά ο χρόνος κράτησής του.

-Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του επέβαλλε ποινή 20 ετών. Στο μεσοδιάστημα άρχισε να εργάζεται, όπως έχουν δικαίωμα οι μη ισοβίτες κρατούμενοι.

-Το 2017 το δευτεροβάθμιο δικαστήριο μείωσε δραστικά την ποινή του στα 12 χρόνια κάθειρξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κατηγορούμενος επέστρεψε για λίγες ώρες στη φυλακή και αποφυλακίστηκε, χωρίς να χρειάζεται τη χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου. Κι αυτό γιατί η αποφυλάκιση με βάση τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, δηλαδή αφού εξέτισε γίνεται στα 3/5 της ποινής του. Ο κρατούμενος είχε εκτίσει ήδη 6 χρόνια πραγματικής κράτησης και 3 πλασματικής (μεροκάματα).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.